De la Baronia de Rialb a la Baronia del Cel

Tal com estava anunciat, el passat dia 24 de juliol a les 11 del matí, vam tenir una missa per pregar pel Domingo Inglavaga, el Minguet, que morí el passat dia 20 de maig i que tant ens va ajudar en el trobament i recuperació dels camins tradicionals que formen el Camí d’Andorra dins el terme de la Baronia de Rialb.

Pel seu entusiasme, generositat i dedicació, el Minguet era un home que es feia estimar i així ho mostrà la gent que hi assistí. Fórem unes 70 persones: molta gent de la Baronia de Rialb, parents i amics del Minguet. També hi assistiren uns nois que estaven fent un camp de treball.

El sacerdot que celebrà la missa fou Mn. Ignasi Fabregat que estava atenent aquests dies el camp de treball. En la homilia recalcà la importància de la oració pels difunts i glosà un pensament del Papa Benet XVI en el que recordava que en el moment de la mort estem absolutament sols, encara que tinguem persones estimades al costat: ningú ens pot ajudar en aquest moment decisiu de la nostra vida. No obstant això, tenim en aquest moment -i sempre- la companyia de Jesucrist. Cità el Salm: “Ni quan passo per valls tenebroses no tinc por de res, perquè Tu estàs vora meu”. Això ens ha de donar confiança i serenor en el moment de la mort, en què passem per una vall plena de perills i tenebres, però en la que tenim a Crist al costat que ens porta de la ma cap els prats deliciosos del Cel.

Després de la missa estiguérem una bona estona amb els parents i amics de la Trini, l’esposa del Minguet, i amb la seva germana que també hi assistí.

Fou un matí ple de germanor amb la gent del Rialb i d’altres contrades llunyanes.

El Minguet ja ha passat de la Baronia de Rialb a la Baronia del Cel, on ja no hi ha fatigues, ni plors, ni dolors, i a on tot és llum, felicitat i pau.

El recordarem sempre com un gran “Amic de Pallerols”.