Ruta 04:
Fenollet -
Baridà
Següent etapaRuta 04: Fenollet - BaridàSegüent etapa

Mapa d’aquesta ruta

Més enllaços

Ruta 04: Fenollet – Baridà

Descripció de la Ruta:

Tram 6: De Fenollet a la carretera de Cabó (prop de l’Oliva)

Sortim de Fenollet i ens dirigim en direcció nord-est per superar les muntanyes que tenim al davant. Veurem que hi ha tres barrancs que baixen d’aquestes muntanyes: travessarem els dos primers i pujarem pel tercer barranc que s’anomena Canal del Grau del Fangueret (1 h). Superada la canal arribarem a un bosquet i després d’un descens continuarem per la pista que ens condueix al Coll de santa Fe (30 min). Aquí es pot descansar i pujar, si es vol, a l’ermita de Santa Fe (15 min).

Es passa el Coll baixant cap a la Vall de Cabó. Primer es segueix un camí que condueix a Coll Marí i Organyà, però als 50 metres s’ha d’agafar una desviació a l’esquerra que baixa directament per dins el bosc cap a una pista senyalitzada com a Ruta dels Dolmens (1 h). Seguirem la pista uns metres per deixar-la ben aviat i entrar al bosc seguint les senyals blaves i grogues, per arribar ben aviat a la carretera que va d’Organyà als pobles i cases de la vall de Cabó, molt a prop de la Casa de l’Oliva (30 min).

Resum del Tram 5

De Fenollet a la Canal del Grau del Fangueret 1 h.
Del Fangueret al Coll de Santa Fe 30 min.
Del Coll de santa Fe a la Ruta dels Dòlmens 1 h.
De la Ruta dels Dòlmens a la carretera de Cabó 30 min.
Total 3 h.

Zones d’Acampada i Fonts

Es poden plantar tendes de campanya tocant al riu de Cabó, al costat de la bassa (A2)

Tram 7: De Carretera de Cabó a Bordeta de Baridà

Sortim de la carretera de Cabó, abans d’arribar a l’Oliva, i baixem al riu de Cabó (15 minuts). El travessem i comencem a pujar la muntanya d’Ares, passant prop d’unes vinyes abandonades que deixem a la dreta. Anem pujant i travessem la tartera en diagonal fins que trobem el camí vell d’Ares, que ja no deixarem fins prop del poble que es torna a perdre, però sense dificultats arribem a Ares (2 h. 30 min).

Passat el poble continuem fins el coll d’Ares (10 min.) i seguint la pista de terra arribarem a la Bordeta espatllada de Baridà (45 min.), també anomenada Borda de Conorbau. L’expedició de 1937 va descansar en aquesta borda el dia 30 de novembre.

Des d’aquest punt es pot veure al nord-est, al fons de la vall, el Pla de Sant Tirs i la Seu d’Urgell i a l’oest les cases de Conorbau.

En total haurem caminat 3 hores 40 minunts.

Resum del Tram 7

De la carretera de Cabó al riu de Cabó 15 min.
Del riu de Cabó al poble d’Ares 2 h. 30 min.
Del poble d’Ares al Coll d’Ares 10 min.
Del Coll d’Ares a la Borda de Conorbau 45 min.
Total 3 h. 40 min.

Zones d’Acampada i Fonts

Tendes de campanya a Ares (A2)
– Tendes als prats de la bordeta de Baridà o de Conorbau (A2). Hi ha varis prats.

Fonts
Al poble d’Ares hi ha una font (F3