Durant aquest estiu, moltes persones de països llunyans han visitat Pallerols

Del 9 a l’11 de setembre va estar a Pallerols un grup de 9 estudiants universitaris procedents d’Eslovàquia guiats per D. Santiago Fuertes, un sacerdot de l’Opus Dei que fa molts anys que viu a Bratislava.

Van arribar a Pallerols el dia 9 a la tarda. Després d’instal·lar-se al refugi, van visitar l’església i la rectoria de Pallerolls i van poder visionar el documental del Pas dels Pirineus.

Durant la visita a l’església van veure el lloc on sant Josepmaria va trobar la rosa de Pallerols que va ser per a ell un senyal que continuant el seu viatge cap a Andorra estava fent la voluntat de Déu, quan estava ple de preocupació per si estava fent o no el que Déu volia d’ell.

Molt a la vora d’aquest lloc hi ha una imatge de la verge del Roser. A algun dels assistents li va impactar saber la resposta que va donar Mons. Javier Echevarría, anterior prelat de l’Opus Dei, quan un noi li va preguntar: ¿Què cal demanar-li a la verge del Roser de Pallerols? i D. Javier va contestar ràpidament: el camí personal, que podríem traduir per: ¿quina és la voluntat de Déu per a mi?

L’endemà, després de la meditació i celebració de la Santa Missa a l’església de Pallerols, van fer el recorregut fins a la Ribalera, el lloc on sant Josepmaria va celebrar l’última missa abans d’arribar a Andorra: 6 hores de llarg camí, al llarg del qual els nois van poder reviure una d’aquelles difícils jornades de l’any 1937.

Sant Josepmaria va experimentar en aquests mateixos llocs el continu auxili de Déu i de Santa Maria, que el van conduir amb seguretat fins a una terra on pogué exercir amb llibertat el seu ministeri sacerdotal.

Una experiència anàloga han viscut aquests joves eslovacs, que ha suposat per a ells reafirmar-se en la certesa que Déu i la seva mare Santa Maria acudeixen sempre en la nostra ajuda en els moments difícils de la nostra vida.