Una molt bona experiència absolutament recomanable

Ens envien la següent crònica

De l’1 al 4 d’abril, un grup de 15 universitàries del Col·legi Major Bonaigua, de Barcelona, hem estat a Pallerols per tal de viure uns dies diferents, gaudint del paisatge pirinenc de Lleida, fent excursions i vivint la Setmana Santa a prop dels llocs per on sant Josepmaria, amb alguns dels seus acompanyants, van fer la travessa dels Pirineus fins arribar a Andorra.

Érem un grup de procedències ben diferents: Barcelona, Lleida, Girona… i també d’altres països, com Mèxic i Colòmbia, fet que ha enriquit molt la convivència. El primer dia, en arribar, ens va rebre el Ramon, per explicar-nos amb detall cadascun dels racons de l’església de Sant Esteve de Pallerols, la rectoria, el refugi i la història del Pas dels Pirineus de sant Josepmaria. Aquella mateixa tarda vam anar caminant fins la cabana de Sant Rafael, on vam poder dinar i fer una estona de tertúlia. Per la tarda, vam celebrar la Missa de Dijous Sant a l’església de Sant Esteve.

Ens vam instal·lar totes amb sacs de dormir i matalassos en la zona de dormitori del refugi, un espai ampli en el que hi vam poder dormir totes. Les instal·lacions del refugi ens han sorprès molt positivament: la cuina estava perfectament equipada, de manera que hem pogut cuinar-hi tot el que hem volgut i la llar de foc ha estat clau per fer ambient de caliu i no passar fred en cap moment.

Han estat uns dies de molta amistat, en els que les excursions per la zona han estat les principals protagonistes i, tot i el pronòstic desfavorable, el bon temps ens ha acompanyat en tot moment. Divendres vam anar fins l’ermita de Sant Miquel de Vilaplana i, des d’allà, vam baixar fins el pantà de Rialb, on les més valentes es van poder banyar. Dissabte vam pujar muntanya amunt fins la Casa del Corb i el Coll de Mur en direcció al barranc de la Ribalera. Finalment, degut a que ens vam perdre en algun punt del camí, no vam poder arribar fins la Ribalera, però sí vam pujar fins dalt d’algun cim que, tot i que no estava previst, ens va permetre gaudir de les vistes de tota la Vall de Peramola. Vam dinar en un clar de la muntanya i després de dinar, vam tornar pel camí per on havíem vingut, direcció Pallerols de Rialb.

Vam poder participar dels oficis de Setmana Santa al Poble d’Oliana, Divendres Sant i la Vigília del Diumenge de Resurrecció. Vam rebre una molt bona acollida per part dels feligresos de la parròquia que, a més, ens van deixar fer de cor durant les celebracions, especialment el Dissabte Sant. L’Aina tocava l’orgue, la Judit el violí, i la resta del grup, acompanyàvem amb les veus.

Ha estat una molt bona experiència i absolutament recomanable. Totes hem après molt sobre la historia de la zona, hem pogut gaudir de la natura i hem reforçat molt els llaços d’amistat entre nosaltres. El bon temps ha permès que poguéssim dinar cada dia a l’exterior, i fer totes les excursions que ens havíem proposat.

De ben segur que repetirem l’experiència ben aviat!