Voluntaris de Girona han resseguit el Camí d’Andorra

Des de fa tres anys, un grup d’excursionistes de Girona havíem agafat el compromís de tenir ben condicionat el darrer tram del Camí d’Andorra: des del riu de Civís fins al Mas d’Alins, a Andorra.

Ara tocava repassar-lo: aclarir la vegetació en els llocs on feia falta i repintar els senyals blaus i grocs allà on calgués.

Per a realitzar aquests treballs ens trobàrem, el passat 22 d’abril, un bon grup al Riu de Civís. Érem en Leo, la Fina, l’Àlex, l’Edu, l’Alfons, la Carme, l’Albert, en Vicenç, l’Ignasi, en Jesús, en Jaume, en Pep i en Ramon. Per tal d’aprofitar el dia ens dividirem en dos equips. Un, format per sis persones, començaria allà mateix i pujaria el Barranc de la Cabra Morta fins l’ermita de Santa Maria de Feners i l’altre, de set persones, pujaria des d’aquesta ermita fins el Mas d’Alins.

Cada un va anar fent la seva feina. Passaven davant els que portaven els podalls i les tisores, alguna vegada calia utilitzar el xerrac. Els més joves pujaven tot darrere amb la pintura, cal tenir bon pols i mirar de no fer regalims. Té la seva gràcia anar amb el pot de pintura i el pinzell muntanya a munt. Repintar el senyal o si no era prou clar fer-ne un de nou. Sempre el blau a sobre i el groc a baix. Evitar senyals en els trams clars i marcar en els llocs més perdedors.

Al cap d’unes quantes hores, d’un esplèndid i calorós dia d’estiu ens retrobarem a la font (al safareig) d’Arduix. Magnífic lloc per dinar i recuperar-se de la jornada de treball.