Necessitem més Voluntaris!

Euse! La veus des d’aquí?

– Marca a la pedra de la dreta!

Crits i expressions com aquestes o semblants es varen sentir a llarg de tot el dissabte, dia 5 de març, per uns topants on no vàrem veure ningú, llevat dels voltors, les gralles i alguna mallarenga. Amb un dia esplèndid quasi de primavera.

La colla de Girona que mantenim el tram de camí que va del Golf d’Aravell a Andorra ens vam proposar, per a aquell dia, resseguir el camí de cal Tamborino fins a la collada de la Torre, si era possible.

Formàrem un bon equip de treball. Ens organitzàrem de la següent manera: l’Euse anava al davant buscant marques velles i assegurant-se que eren al lloc on calia. De vegades, calia netejar el lloc on s’havia de pintar.

Darrere seu, dos equips de pintors: en Leo (blau) i l’Alfons (groc) i, uns metres més enllà, un altre blau (Ramon) i groc (l’Edu).

Després, venia l’Albert amb les tisores grosses per tal de treure les branques que poguessin tapar algun senyal. La Carme i la Fina tancaven l’equip, ajudant l’Albert.

Quan vàrem parar per dinar, ja portàvem quasi quatre hores de pujada “fent camí”. Una mica cansats, però molt contents d’estar fent una feina que de ben segur ajudarà a la molta gent que farà aquest recorregut.

En alguns trams, el camí és costerut i ens venia a la memòria el record dels qui hi varen passar l’any 1937, juntament amb sant Josepmaria, de nit, mal equipats, mal alimentats i amb la por que els podien sorprendre a qualsevol moment.