Aquest estiu han passat per Pallerols unes 300 persones

Cristina Torrents ens ha enviat aquest escrit:

“El dijous 11 d’agost un grup de famílies que estiuegem a la Cerdanya, aprofitant les vacances, ens vam arribar fins a Pallerols per conèixer de prop alguns dels llocs on sant Josepmaria va viure moments molt delicats i al mateix temps importants en la història de l’Opus Dei.

En arribar a Pallerols, el primer que férem fou visitar la recent restaurada rectoria, acompanyats per en Mariano, d’Organyà. El meu pare i jo vam ensenyar als nostres amics el lloc on sant Josepmaria va passar la nit del 21 al 22 de novembre de 1937: el rebost de la rectoria, i que a ells els hi semblà un forn.

Aquella nit sant Josepmaria va patir molt perquè tenia forts dubtes sobre si estava fent o no la voluntat de Déu marxant cap a Andorra. En mig d’aquesta angoixa, va demanar una prova: si trobava a l’església de Pallerols una flor dels antics retaules cremats, seria un senyal de què feia bé marxant cap a Andorra. De bon matí baixà a l’església i efectivament va trobar el senyal que havia demanat: una rosa de fusta daurada. Ple de pau i alegria per aquesta troballa tornà a la rectoria on estaven esperant els seus companys de viatge. Allà mateix va celebrar una missa d’acció de gràcies.

Tots els assistents vam reviure amb emoció aquesta història. Tot seguit continuàrem visitant les altres dependències de la rectoria i de l’església.”

“Després agafàrem el camí de pujada cap a la Cabana de Sant Rafael, una cabana de carboners on el grup de sant Josepmaria hi sojornà durant 5 dies, a l’espera de la sortida definitiva cap a Andorra, el 27 de novembre de 1937.

Allà mateix, llegírem els documents històrics que narren aquesta estada de 5 dies amagats al bosc.

Tots quedàrem molt impactats per la visita a la rectoria i a la cabana, i amb el propòsit de tornar en una altra ocasió.

Una visita que val la pena fer, perquè ajuda a conèixer millor un moment important en la vida d’un sant.”