Visita molt completa a les Parròquies d’Escaldes, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria

El dissabte 14 de gener un grup de 16 persones férem una visita guiada per Andorra seguint les passes de sant Josepmaria Escrivà.
El grup estava format per: Carme Torcuato, Alfons Clavera, Míriam Monferrer, Carles Miquel, Conxita Heras, Bella Pérez, Diana Salas, Antoni Ferradàs, Daniel López, Sophie Young, Laura Losmozos, Audrey Weiss, Diane, Jorge, Joy i Jordi Piferrer que feu de guia.
La visita tenia com a objectiu seguir els llocs on sant Josepmaria va estar del 2 al 10 de desembre de 1937, en el seu camí d’evasió durant la guerra civil espanyola.
Puntualment, a les 11 del matí, ens trobàrem davant l’església d’Escaldes i tot seguit anàrem a l’Hotel Palacin, que actualment té el nom d’Hotel Siracusa. En aquest hotel el grup de sant Josepmaria pernoctà els dies 2 al 10 de desembre. Ens instal·làrem a la sala d’estar-menjador i allí férem les explicacions de tot l’itinerari, llegint els testimonis històrics dels expedicionaris de l’any 1937 i que estan recollits en el llibre “Camino de Liberación”, de Jordi Piferrer. La Conxita Heras va completar l’exposició amb comentaris molt adients per a situar-nos en l’ambient de l’època.
Acabada l’exposició, férem la visita als llocs d’Escaldes que havíem descrit.
A continuació anàrem a l’església d’Andorra la Vella on continuàrem amb les explicacions.
Finalment anàrem al Mas d’Alins per veure el lloc per on l’expedició va entrar a Andorra la nit de l’1 al 2 de desembre. En arribar a l’Oratori de Canòlich, llegírem més documents històrics i finalment baixàrem a l’església de Sant Julià de Lòria per veure l’estàtua de sant Josepmaria i on també poguérem contemplar el conjunt de l’obra de l’artista Rupnik.
Un matí del dissabte molt ben aprofitat i que servirà també perquè tots els assistents puguin fer de guies a les moltes persones que de forma creixent venen a Andorra per seguir les petjades de sant Josepmaria.