Reviu les experiències dels perseguits a causa de la intolerància d’ideologies totalitàries

Andorra, terra d’acollida

Unes experiències d’evasió i acolliment

Lloc

Centre Cultural d’Escaldes-Engordany (CCEE), situat en el mateix edifici del Comú d’Escaldes. Parc de la Mola, 6

Dia y Hora

Dissabte 30 de novembre de 2013

De 16:30 a 19:30

16:30 Presentació

Alfred Llahí (periodista i escriptor), Joaquim Manich (President de la Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra), Trini Marin (Cònsul Major del Comú d’Escaldes-Engordany), Albert Esteve (Ministre de Cultura).

16:40 Primera Taula rodona

Camins de Llibertat cap a Andorra

– S’analitzaran els camins d’entrada a Andorra (camins d’evasió) procedents de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars i el sud de França, així com els camins ramaders.

– Exposició del Camí d’Andorra, a càrrec d’especialistes internacionals en trails de muntanya.

Intervindran: Gerard Olm, guia de muntanya, Carlos Guardia, geògraf, Claude Benet, historiador, Jordi Piferrer, escriptor, Eduardo García, periodista, Carles Rossell, corredor d’Ultra Trails.

17:45 Descans

18:00 Segona Taula rodona

Andorra, terra d’acollida

Es donaran a conèixer experiències andorranes d’acolliment els anys 1936-1945 en les distintes parròquies d’Andorra: persones, cases, hostals, experiències d’evasió de jueus que arribaven a Andorra des del Sud de França i finalment l’arribada a Andorra de sant Josepmaria Escrivà, l’any 1937.

Intervindran: Pere Cavero, historiador, Pere Canturri, historiador, Marc Forné, advocat, Simó Duró de Cal Ramonguem d’Ordino, Beatriz Comella, historiadora.

Debat, amb les aportacions dels assistents.

19:30 Cloenda