De Madrid a Pallerols

Des de Madrid ens envien la crònica de l’excursió

Fa uns mesos, quan des dels Clubs juvenils Argüelles i Neveros de Madrid, ens plantejàrem els plans per aquest estiu, vam pensar que seria una bona forma d’acabar l’estiu anar a Lourdes per a la celebració del 150 aniversari de les Aparicions amb Benet XVI. Llavors vam pensar d’aprofitar el viatge per conèixer alguns dels llocs per on passà Sant Josepmaria en el seu camí cap a Andorra l’any 1937.

El 10 de setembre, un grup de 21 madrilenys arribàrem a Pallerols. Sopàrem allí i ens distribuírem per a dormir. Alguns ho feren en el “forn”, altres en la antiga escola i altres en les restes de la rectoria, aprofitant la bona temperatura.

Al dia següent, 11 de setembre, vam tenir la missa a l’església de Pallerols i tinguérem la sort que hi acudís també l’Octavio Rico, que ens explicà moltes anècdotes i ens acompanyà fins a la cabana de Sant Rafel. Per la tarda, després de dinar i de preparar tot el necessari ens dirigírem cap a la Cova del Corb. El recorregut se’ns complicà una mica a causa de la pluja i de la foscor de la nit que començà a envair-nos, el que va fer que ens perdéssim en alguna ocasió; però aquests contratemps ens serviren per a fer-nos més càrrec del que deurien ser les travesses nocturnes d’aquells valents de l’any 1937. En arribar a la cova, bastant mullats, ens acomodàrem com els fugitius d’abans.

El divendres 12, molt aviat, ens dirigírem al Barranc de la Ribalera. Allí celebràrem la missa i després de menjar quelcom sortírem per pujar l’Aubenç. El dia estava encara humit i amb boira, de manera que les cordes que s’instal·laren aquest estiu a la sortida de la canal de la Jaça ens foren de molta utilitat. A la baixada, amb la vall del riu Sallent als nostres peus la climatologia varià radicalment i ens permeté menjar asseguts prenent el sol i reconfortats per l’aigua que ens portà en Jordi que vingué a trobar-nos prop la Casa d’Aubenç amb un dels cotxes tot terreny de l’associació; però no solament ens portà aigua, sinó que també ens contà moltes històries que enriquiren els nostres coneixements sobre els fets que acabàvem de reviure.

Els dies 13 i 14 fórem a Lourdes amb el Papa Benet XVI.

L’experiència ha estat magnífica i volem tornar dintre d’uns mesos per fer una travessa més llarga.