El Pas dels Pirineus, en bicicleta

Aprofitant la festa de Sant Joan, un grup de 4 persones vàrem resseguir l’última etapa del Camí d’Andorra en bicicleta de muntanya.

Guiant-nos amb el track del GPS vàrem sortir des de Sant Joan Fumat i a les 22 hores del dimarts 23 arribàvem a la Collada de la Torre. Plantem les tendes, sopem i a dormir, que al dia següent hem de matinar.

Després de recollir les tendes vam iniciar el descens amb bicicleta de muntanya per la pista cap a Sant Joan Fumat. És una baixada molt divertida de més de mitja hora per un terreny força irregular amb freqüents sotracs i alguns salts.

Un cop a la carretera de Civís ens anem direcció a Argolell. Les rampes són molt pronunciades ja que en menys de 10 km es guanyen uns 500 metres d’alçada: triguem una hora i mitja. Després d’Argolell seguim per la carretera cap a Arduix, l’últim poble abans d’Andorra. Un cop allà, trobem dificultats per circular per la pista que ens durà cap al Mas d’Alins, degut a que en ser un pas fronterer té dues tanques metàl·liques força altes que impedeixen el pas de vehicles motoritzats. Aconseguim salvar els obstacles tot portant la bicicleta a coll i be durant uns 500 metres.

Arribem a Mas d’Alins i ja només ens queda baixar durant vint minuts fins a Sant Julià per la carretera, tot creuant el poble de Fontaneda. Es tracta d’una baixada molt pronunciada amb revolts molt tancats que fa les delícies als amants de la velocitat.

Un cop a Sant Julià dinem i tornem a Sant Joan per la carretera general tot creuant la frontera.

En total, 39 km amb uns 1.300 metres de desnivell acumulat per uns paratges molt recomanables pels afeccionats a la bicicleta. Esperem poder tornar aviat per aquestes contrades.

Els ciclistes fórem: Joan Carbonell, Esteban Moreno, Óscar Blanco i Josep Maria Torné.

Per a més informació clicar aquí.