El passat dia 23 de juliol de 2005, vàrem fer el lliurament del Diploma de Soci d’Honor al senyor Eugeni Coll i Campàs, de la casa de Fenollet. L’Eugeni havia conegut a sant Josepmaria Escrivà de Balaguer a la seva casa de Fenollet el dia 29 de novembre de 1937. Tenia llavors 14 anys i s’encarregava d’anar a buscar el pa o bé a Coll de Nargó o a Organyà. Com que gairebé cada setmana o cada 15 dies hi havia alguna expedició de gent que es dirigia cap a Andorra, anava variant de lloc per a no despertar sospites.

Tots els expedicionaris d’aquella marxa cap a Andorra recordaven encara molts anys després el magnífic menjar i el bon tracte que reberen d’aquesta gent de Fenollet. Menjaren molt bé: Conill amb mongetes segons uns, xai a la brasa segons altres, però sigui com sigui menjaren extraordinàriament.

Aquests dies hi ha un camp de treball a la zona de Fenollet. En total hi ha 9 persones joves que estan arranjant la pujada a la canal del Grau del Fangueret, la baixada de Santa Fe fins al riu de Cabó i la pujada a Ares.

Tots aquests nois viuen a Fenollet, ja que és una Casa de Pagès de Turisme Rural, i poden comprovar una vegada més l’hospitalitat d’aquestes persones: el senyor Eugeni, la seva esposa Carme i en especial la seva filla Rosa, que els tracte com una mare.