Una bona amiga del Pas dels Pirineus

A primeres hores de la matinada del diumenge 24 d’octubre, ens deixà la Maria Pilar Torra, per anar al lloc que tenia reservat des de sempre, on no hi haurà més fatigues, ni plors, ni dolors i on el gaudi serà per sempre.

Juntament amb el seu marit, en Jordi Canet, va ser dels primers socis de l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra i col·laborà activament en moltes de les activitats que promou aquesta associació.

Tot i que no era molt caminadora, s’esforçava per acompanyar al seu marit en les caminades dels segons dissabtes de mes. Va venir a bastants caminades i la seva presència transmetia sempre un aire de pau, d’amabilitat i de servei.

Va col·laborar molt positivament en la organització de les Jornades de Camins de Llibertat a través dels Pirineus i en altres aspectes relacionats amb la història dels camins d’evasió, ja que era una estudiosa d’aquestes expedicions. Venia també sovint a les reunions que fèiem amb altres historiadors sobre aquests temes.

Sempre vam trobar en la Maria Pilar una ajut important per tirar endavant aquest projecte del Pas dels Pirineus i ara des del cel ens ajudarà molt més!

Gràcies Maria Pilar, pel teu testimoni d’entrega i de servei als altres i per l’estímul i ajut que sempre hem rebut de tu.

El dimarts, dia 26, ha estat el funeral a l’església de Crist Rei de Manresa, amb l’assistència de moltíssima gent que fa palesa l’estimació que molts teníem per ella.

El proper dia 4 de novembre hi haurà una missa, a les 7 de la tarda, a l’església de Montalegre de Barcelona i més endavant, farem una missa a Pallerols que anunciarem oportunament.