Gent de les contrades i d’arreu de Catalunya, vingueren a la festa

El passat diumenge 23 de novembre vam celebrar la tradicional Festa de la Trobada de la Rosa recordant els fets que succeïren ara fa 71 anys.

En efecte, la matinada del 22 de novembre de 1937 sant Josepmaria Escrivà de Balaguer va trobar al terra de l’església de Pallerols una rosa de fusta daurada, que fou per ell un senyal que el confirmà en la seva decisió de continuar el seu camí cap a Andorra, després d’un nit de forts dubtes i patiments interiors sobre si feia bé o no de continuar cap aquell país, fugint de Madrid on havia estat amagat des del 18 de juliol de 1936, al inici de la guerra, a causa de la persecució religiosa de l’època.

Els dolorosos esdeveniments d’aquella nit del 21 al 22 de novembre de 1937, així com la joia de la troballa de la rosa la matinada del 22, estan descrits amb detall al volum II del llibre “El Fundador del Opus Dei”, del historiador Andrés Vázquez de Prada. Editorial Rialp.

Seguint el programa previst, a les 10,30 h. unes 20 persones feren la visita a la Cabana de Sant Rafel i la Bassa, tornant a Pallerols per l’Empordanès.

A continuació, a les 12 h, hi hagué una visita guiada a l’església de Pallerols, recordant els fets que succeïren aquells dies de l’any 1937.

A les 12,30 h, es feu la processó al voltant de l’església amb la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols, mentre es cantaven els goigs del Roser de Pallerols. A continuació la missa, que fou concelebrada per Mn. Bonifaci Fortuny, de Ponts, i Mn. Enric Moliné, de la Seu d’Urgell, sacerdot de la Prelatura de l’Opus Dei, qui va predicar l’homilia recordant la festa del dia, Crist Rei, i el pas de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer per aquestes terres feia 71 anys. Finalitzà amb un emotiu record a Mn. Joan Porta Perucho que va ser rector de Pallerols durant més de 40 anys i recordant també a tants altres sacerdots de la Baronia que han transmès la fe cristiana al llarg de tantes generacions.

Després de la missa, ens dirigírem tots plegats al cementiri de Pallerols i es resaren unes absoltes pels difunts.

Vam prendre un petit piscolabis i a continuació qui va voler va dinar per les rodalies de Pallerols i altres anaren a Peramola.

A les 4 de la tarda resàrem el rosari a l’església de Pallerols i en acabar es veneraren les relíquies de sant Josepmaria, finalitzant amb el cant de la salve.

Una jornada de profund sentit espiritual, viscuda amb joia per les més de 200 persones que hi assistiren. Uns vingueren dels pobles veïns, altres de Lleida, de Barcelona, de Girona, . . . i fins i tot hi havia algú procedent dels Estats Units d’Amèrica.

Si voleu més dades històriques sobre la Festa de la Trobada de la Rosa, entreu a la notícia de l’any passat:

http://www.pallerols-andorra.org/noticia.asp?ART_ID=118&idioma=