El 22 de novembre de 1937, san Josepmaria trobà una rosa de fusta daurada a l’església de Pallerols

El passat dia 22, unes 140 persones participaren a Pallerols en la celebració del 78è aniversari de la trobada de la Rosa per sant Josepmaria Escrivà, al terra de l’església.

Gent procedent d’Andorra, Lleida, València, Pamplona, Girona, Barcelona, Igualada, Terrassa, … d’arreu de Catalunya i d’altres parts del món.

No hi faltaren tampoc alguns dels habitants de la Baronia de Rialb: els de l’Empordanès, Vilaró, Cal Solé, Confós i altres llocs de la Baronia.

Presidí l’Eucaristia Mn. Bonifaci Fortuny i concelebraren amb ell quatre sacerdots vinguts de Pamplona.

Donaren relleu a l’Eucaristia amb els seus cants quatre components del Cor de Cambra de Girona: Elara Pi, Vera Krasnoperova, Ania Bobrik i Hannibal Climent, que en aquesta ocasió foren dirigits per Antoni Amorós.

La nit anterior uns nois d’Igualada i de Lleida anaren a dormir a la casa del Corb. Altres famílies passaren la nit a l’escola de Pallerols i a la rectoria.

Abans d’iniciar la cerimònia litúrgica hi hagué una visita guiada a la rectoria explicant els esdeveniments de l’any 1937, quan justament el dia 22 feia 78 anys que succeïren.

A les 12:45, com estava previst, s’inicià la processó amb la Mare de Déu del Roser de Pallerols, mentre es cantaven els goigs del Roser de Pallerols.

A les 13:00 celebració de l’Eucaristia. A continuació les absoltes pels difunts de Pallerols i acabades les cerimònies litúrgiques hi hagué un aperitiu a la plaça del poble.

Després, els assistents pogueren dinar per la rodalia de Pallerols amb els entrepans que es portaran o fent carn a la brasa.

A les 4 de la tarda acabàrem amb el rés del Rosari i veneració de les relíquies de sant Josepmaria.

Una festa viscuda intensament que ens confirmà en la certesa de que Déu i Santa Maria no ens deixen mai -ni en els moments més difícils de la nostra vida- com es posà ben de manifest en la persona de sant Josepmaria.