Pallerols convida sempre a la pau interior

El passat 17 de novembre, celebràrem a Pallerols de Rialb la tradicional Festa de la Trobada de la Rosa, amb la que commemorem el fet que al matí del dia 22 de novembre de 1937 sant Josepmaria va trobar al terra de l’església de Pallerols una rosa de fusta daurada que el confirmà en la seva decisió de continuar cap a Andorra, després de passar una nit de forts patiments interiors intentant descobrir si aquesta era la voluntat de Déu.

Confortat amb aquest favor de la Mare de Déu continuà amb decisió el seu camí cap a Andorra amb la seguretat de què estava complint la voluntat de Déu, segons va ser la seva constant disposició al llarg de la seva vida.

Concelebraren l’Eucaristia, Mn. Josep Maria Mauri, Vicari General del Bisbat d’Urgell; D. Ramon Herrando, Vicari de la Prelatura de l’Opus Dei a Espanya; Mn. Antoni Pujals, Vicari de la Prelatura de l’Opus Dei a Catalunya; Mn. Jaume Mayoral, rector de Ponts i Mn. Bonifaci Fortuny, antic rector de Ponts i encarregat de l’atenció espiritual dels habitants de la Baronia de Rialb.

Tot i les inclemències del temps, hi assistiren persones de Lleida, d’Organyà, Ponts, de Barcelona, de Sant Cugat, de Mataró i d’altres indrets de Catalunya. Entre altres persones vingudes d’Andorra, hem de destacar la presència de Carles Àlvarez Marfany, Conseller Major del Comú de Sant Julià de Lòria. La Baronia de Rialb fou ben representada per l’alcalde Pere Prat i alguns familiars de l’Empordanès.

Uns components de la Coral del col·legi Canigó féu una important aportació amb l’acompanyament dels cants litúrgics.

Acabada la celebració de l’Eucaristia, férem un petit aperitiu a l’antiga rectoria que actualment està en obres, a l’espera de que puguem tenir-la acabada ben aviat. Necessitem per això l’aportació generosa de molta gent.

A les quatre de la tarda, ens tornàrem a reunir a l’església de Pallerols per resar el rosari i a continuació es veneraren les relíquies de sant Josepmaria.

Una diada plena de sentit espiritual que confortà tots els assistents, com ho féu la Mare de Déu a sant Josepmaria -aquell llunyà 22 de novembre de 1937- en el seu camí cap a Andorra.