Un sacerdot apassionat amb Pallerols i tot el que fem per a donar conèixer al món el camí que seguí sant Josepmaria l’any 1937

El passat 8 de juny va morir a Tarragona Mn. Lluís Raventós, sacerdot de l’Opus Dei, a l’edat de 89 anys. A la web de l’Opus Dei de Catalunya podeu veure una breu semblança de la seva rica personalitat.

En relació a l’aventura d’evasió cap a Andorra de sant Josepmaria Escrivà, l’any 1937, Mn. Lluís fou dels primers que acompanyà a Juan Jiménez Vargas en el descobriment d’algunes zones del recorregut des d’Oliana fins a Andorra.

Va començar les seves investigacions al juny de 1961, quan juntament amb en Josep Rossinyol, de Manresa, van anar a Peramola i van parlar amb el Tonillo i el Josep Boix, de Juncàs.

L’any 1964 es va ordenar sacerdot i posteriorment, l’any 1971, va anar a viure a Lleida. Fou des d’aquí, que juntament amb altres persones de Lleida i sempre acompanyats per la gent de Peramola, i -amb visites esporàdiques de Juan Jiménez Vargas- feren una descoberta més a fons dels llocs i persones que havien conegut a sant Josepmaria l’any 1937, en especial de la zona de Peramola, Pallerols, el Corb i la Ribalera. L’any 1982 va redactar un informe, acompanyat de dibuixos, amb tota la informació que havia recollit.

En les fotos que acompanyen aquesta notícia podem veure a Mn. Lluís amb els primers contactes de la gent de Peramola; després, el veiem sol a la Ribalera; també adjuntem un dibuix que va fer de l’Espluga de les Vaques, al barranc de la Ribalera, senyalant el lloc on sant Josepmaria va celebrar missa el 28 de novembre de 1937; y finalment adjuntem una fotografia de l’any 2004, ja de sacerdot, en una tertúlia a Tarragona amb el que llavors era el prelat de l’Opus Dei, Mons. Javier Echevarría.

Mn. Lluís, un sacerdot exemplar que ens ha ajudat molt en tot el que després hem pogut continuar nosaltres en la descoberta de l’itinerari des d’Oliana fins a Andorra i en els documents històrics que justifiquen aquest itinerari.