Venen a Pallerols des de les parts més llunyanes del món

El passat 18 de setembre, 50 nois provinents de Sidney (Austràlia) que participen de la tasca de formació de l’Opus Dei en aquell país, van arribar a l’aeroport de Barcelona després de 36 hores de vol. Només arribar, van assistir a missa a la Basílica de la Sagrada Família, celebrada pel sacerdot que els acompanyava.

Aquest mateix dia van dormir al terra, sobre matalassos, en un club de batxillers de l’Opus Dei, anomenat Daumar.

L’endemà, 19 de setembre, van sortir en autocar cap a Pallerols. A les 11:30 van arribar a Oliana, on els esperaven Jordi Piferrer i Francesc Mora Ortega, que els van fer de guies.

A les 12:15 van arribar a Pallerols i va començar la visita guiada per la rectoria i l’església, llegint els documents històrics.

A les 13:00 va començar la missa i en acabar partiren tot seguit cap a Peramola per veure el paller i dinar. Fou un dinar casolà a la Fonda la Masia, que els hi agradà molt.

A les 16:00 van sortir cap a Torreciudad, on arribaren a les 19:00.

Tenien intenció de continuar després cap a Santiago de Compostela per fer una part del Camí de Santiago. I els dies 27 i 28 assistir a la Beatificació de D. Álvaro del Portillo a Madrid, per posteriorment arribar fins a Roma en el mateix autocar i d’allà amb avió tornar a Austràlia.

Un viatge molt complet, en el que no podia faltar la visita a Pallerols, per la força emotiva que té aquest lloc pels que volen recordar el pas de sant Josepmaria per aquestes terres de Lleida i Andorra, a la tardor de 1937.