No us ho perdeu, i quan pugueu aneu a Pallerols

El passat divendres 3 de juliol un grup de noies del club Trasmall de 1r de Batxillerat vam sortir des de Tarragona cap a Pallerols. A Ponts ens vam trobar amb en Ramon que ens va endinsar en la història de sant Josepmaria i el pas dels Pirineus. Vam passar pel pont de Peramola i arribàrem tot seguit a Peramola on paràrem per veure el paller en el que l’expedició de l’any 1937 va descansar la nit del 19 al 20 de novembre. Després continuàrem fins a Pallerols que és on havíem decidit dormir els dies 3 i 4.

L’endemà, dissabte, vam començar la nostra excursió: pujar a la Casa del Corb i continuar caminant fins el Barranc de la Ribalera on ens esperava mossèn Albert Penella per celebrar la Santa Missa, al mateix lloc on la va celebrar sant Josepmaria al matí del 28 de novembre de 1937. Estàvem molt emocionades!

El diumenge, dia 5, vam tenir missa a l’església de Pallerols i li vam demanar moltes coses a la Mare de Déu del Roser. És impactant pensar que allà mateix sant Josepmaria trobés la rosa que li va fer veure que havia de seguir endavant. Després de la Missa vam estar treballant una mica, arrancant males herbes al voltant de l’església i que havien crescut durant el confinament. Abans de dinar vam anar al riu Rialb a banyar-nos i de tornada vam parar a Oliana a prendre un gelat.

Gràcies amics de Pallerols per fer-nos reviure tot el que sant Josepmaria va viure aquells dies de la tardor de 1937!