Tornarem

Un grup de nois del Club D’Aran -de Sant Cugat del Vallès- hem passat tres dies inoblidables a Pallerols, fent algunes etapes del camí que va recórrer sant Josepmaria l’any 1937.

El 23 d’agost a mitja tarda, ens vam instal·lar al refugi de Pallerols. Els nou components del grup vam poder escoltar les explicacions d’en Ramon Camats sobre la història de la petita església i la seva relació amb sant Josepmaria. Molt interessant i il·luminador.

El dia 24 vam fer una primera excursió: des de la casa de Torrent fins a la Ribalera, passant per la casa del Corb. En arribar al barranc, tal com va fer sant Josepmaria, mossèn Pablo celebrà la Missa. Va ser un moment impactant i solemne. Gràcies a la coordinació i col·laboració de l’Octavio Rico -el nostre cap d’expedició-, vam culminar l’excursió baixant a l’embassament que es troba a una hora de distància. Un bany fresquet s’agraeix moltíssim entre tanta calor.

El 25 vam començar la caminada a les Masies de Nargó. En arribar al coll de Santa Fe, força sufocats per la calor de la pujada, vam aprofitar per dinar i descansar una mica. Les vistes són impressionants. La baixada cap el riu de Cabó, als peus de la serra d’Ares, va ser ràpida per a alguns… però altres van equivocar el camí i van haver de fer més kilòmetres. No va ser difícil retrobar el camí. D’allà vam anar a la font Bordonera per calmar la nostra set i calor. Molt recomanable anar-hi si feu aquest tram! Per la tarda vam assistir a Missa a l’església de Pallerols.

L’últim dia vam aprofitar per anar a la Cabana de Sant Rafael, on també celebrà la Missa mossèn Pablo, després de llegir alguns fragments dels diaris dels expedicionaris del 1937. Finalment ens dirigírem a Argolell per fer l’últim tram del recorregut fins arribar a Sant Julià de Lòria. Una meravella: vegetació, vistes… A prop del Mas d’Alins vam trobar una vintena de voltors que giraven al voltant d’una ovella morta feia poc, segons ens va dir la propietària. Tot un espectacle de la natura!

Han estat uns dies molt especials, amb molta serenor, plens d’història, natura, geografia, també d’aventura i d’aprofundiment en la persona i els ensenyaments de sant Josepmaria.

Des del Club D’Aran, tornarem! No hi ha dubte! Estem molt contents d’aquesta aventura! Gràcies a l’Associació d’amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra!