Tres dies viscuts intensament

Els dies 1 al 3 de maig van visitar Pallerols un grup de 13 persones que venien de Pamplona, del Club Juvenil Alaiz. Eren nois de 16 a 19 anys acompanyats per alguns responsables del club i un sacerdot.

Cap a les 6 de la tarda del dia 1 arribaren a Pallerols. El primer que feren fou visitar el rebost de l’antiga rectoria, el lloc on sant Josepmaria Escrivà passà la dolorosa nit del 21 al 22 de novembre de 1937. Després visitaren l’església i es llegiren alguns textos històrics, tot recordant la troballa de la rosa que ompli de pau a sant Josepmaria. Podeu repassar aquests esdeveniments entrant a:

A continuació pujaren a la Cabana de Sant Rafel, on es llegiren també textos històrics, i visitaren la Bassa.

Cap a les 20,30 arribaren a Peramola, on visitaren el Paller i Cal Mateu, la casa on nasqué Mateu Molleví Roca, el primer contacte que tingueren a Barcelona i que ells anomenaren “Mateo, el lechero”. Després soparen i dormiren a la antiga Fonda de Peramola.

Al dia següent, 2 de maig, sortiren de Peramola a les 8,30 del matí i anaren cap el Corb i la Ribalera, on arribaren cap a les 12,00. Aquí es llegiren més textos històrics i es va celebrar la missa, tot recordant la que celebrà sant Josepmaria el 28 de novembre de 1937. A continuació pujaren l’Aubenç, per la canal de la Jaça, i dinaren a la Font del Prat, cap a les 14,30. Després de dinar baixaren l’Aubenç i arribaren a les Masies de Nargó cap a les 18,30. Soparen i dormiren a Peramola.

El dia 3 celebraren missa a Pallerols i a continuació tornaren cap a Pamplona.

Tots els assistents quedaren molt impressionats pel que han pogut viure aquests dies i pensen tornar a l’estiu, acompanyats pels seus amics, per fer tot el Camí.