Ens expliquen les seves experiències d’aquesta visita

Una de les expedicionàries ens explica la seva experiència.

Des Olabidea, col·legi major del campus de la Universitat de Navarra, vam decidir fer el pas dels Pirineus a finals d’agost per acomiadar l’estiu abans de començar el curs. Quan vols a algú, molts dels teus desitjos es dirigeixen a conèixer més de prop la seva vida. La il·lusió de seguir els passos de sant Josepmaria en moments clau de la seva vida ens va fer emprendre aquest camí, però no imaginàvem l’experiència tan impressionant que anàvem a viure. Realment ha estat molt especial caminar per la muntanya sabent que trepitjàvem on abans hi havia trepitjat ell: Peramola, el refugi de Pallerols, la cabana de Sant Rafael, Ares, l’arribada a Andorra … Entre d’altres moments emocionants, sens dubte mai oblidarem la Missa a la Ribalera que va celebrar el nostre capellà just abans de pujar la muntanya d’Aubenç.

Per a nosaltres, “el Pas” han estat moltes coses: estones de caminar sota el sol o amb pluja, pendents dures i etapes més planes; compartir cansament, rialles, música i pregàries, conèixer-se sense embuts; els senyals en blau i groc -tan desitjades! – que ens afirmaven en el nostre camí i que sense voler hem seguit buscant en tornar cadascuna a la seva terra …

En voler transmetre el que vivim, el que ens surt és un Gràcies!: amb majúscula i entre exclamacions. Gràcies al Jordi, a les seves orientacions per planificar el nostre dia a dia i al seu fantàstic llibre; gràcies al Ramon, aquest àngel de la guarda que al costat de Mn. Lluc van fer possible que visquéssim els millors moments del camí portant la presència del que guiava de veritat els passos del nostre Pare. Sens dubte tornarem a fer el Pas dels Pirineus, encara que sabem que aquest que hem viscut ha estat únic.