El 31 de maig anirem de romiatge a Torreciudad, amb la Mare de Déu del Roser de Pallerols

El proper 31 de maig anirem de romiatge al Santuari de Torreciudad, acompanyant la Mare de Déu del Roser de Pallerols.

Aquestes dues imatges de la Mare de Déu tingueren gran influència en la vida de Sant Josepmaria Escrivà.

a) La Mare de Déu de Torreciudad: Quan Sant Josepmaria tenia dos anys, l’any 1904, la seva mare el portà a l’antiga ermita de Torreciudad en acció de gràcies per haver-lo curat, després de fer una novena a la Mare de Déu de Torreciudad. Un dia d’aquest any 1904, els metges certificaren que no passaria d’aquella nit degut a una forta infecció. Després de la petició de la seva mare, es curà aquella mateixa nit de forma instantània i sense explicació mèdica. En agraiment, San Josepmaria va fer construir, anys més tard, un santuari al costat de l’ermita antiga.

b) La Mare de Déu del Roser de Pallerols: L’any 1937, en plena guerra civil espanyola, Sant Josepmaria va obtenir un favor de la Mare de Déu del Roser de Pallerols. Quan tenia forts dubtes sobre quina fora la voluntat de Déu, després d’una nit de molts sufriments i d’una intensa oració, va trobar al terra de l’església de Pallerols una rosa de fusta daurada, d’acord amb el que havia estat la seva petició, que el reconfortà i li donà pau i seguretat per a continuar el seu camí cap a Andorra, descobrint així, a través de la Mare de Déu, quina era la voluntat de Déu.

Nosaltres recordant aquests dos esdeveniments portarem la imatge de la Mare de Déu de Pallerols a Torreciudad, tot esperant que dintre d’un temps pugui venir també la Mare de Déu de Torreciudad a Pallerols.

En el folletó que s’adjunta, podeu veure els horaris.