De Pallerols a la frontera andorrana

Els dies 1 al 3 de maig, un grup de famílies del centre d’esplai Palomeras, relacionat amb el col·legi Tajamar de Madrid, recorregueren alguns indrets del Camí d’Andorra.

En total foren 78 persones: matrimonis amb els seus fills, nens i nenes de totes les edats, alguns monitors i un sacerdot. Vingueren en un autocar de 55 places, on hi anaven les famílies amb els seus fills petits, i 3 furgonetes amb els nois més grans del centre d’esplai.

Sojornaren els dies 1 i 2 a l’Hotel Folch, de Sant Julià de Lòria. Ells portaren tots els estris necessaris per fer els menjars: fogons de butà, olles, casseroles, plats, coberts, etc. I també els queviures.

Feren el següent pla:

El dia 1 arribaren a Sant Julià de Lòria i després de sopar passaren tres vídeos sobre el Pas dels Pirineus, amb les oportunes explicacions.

El dia 2 anaren de Sant Julià de Lòria a Pallerols, on el sacerdot que portaven celebrà la Missa. En acabar, visitaren Pallerols i tot seguit pujaren a la Cabana de Sant Rafel. La baixada cap a Pallerols els impressionà per les magnífiques vistes sobre la Baronia de Rialb.

Dinaren a la Font del Cané, de Peramola, i en acabar, pujaren a la Casa del Corb, arribant fins al Coll de Mur, des de on pogueren contemplar l’espectacular vista de la muntanya d’Aubenç, amb el Barranc de la Ribalera i la Canal de la Jaça. Aquí, com en tots els altres llocs que visitaren, es llegiren els documents històrics que estan recollits en el llibre “El pas dels Pirineus” de Jordi Piferrer, editorial Pagès de Lleida.

El dia 3, celebraren la missa a l’església de Sant Julià de Lòria, a l’altar barroc de la primitiva església on el passat 1 de desembre s’hi col·locà una escultura de sant Josepmaria. Acabada la missa s’arribaren al riu de Civís des de on pujaren el Barranc de la Cabra Morta, arribant a Argolell cap a les 14 h. Allí es trobaren amb un grup que no va caminar i que ja havien preparat el dinar.

Després de dinar, sortiren tots cap a Torreciudad i l’endemà arribaren a Madrid.

Pels comentaris dels expedicionaris fou una experiència inoblidable, amb ganes de repetir-la amb altres grups de Madrid, ja que en aquesta ocasió volia venir més gent però no hi cabien en els transports que havien organitzat.