Continuen les visites d’arreu del món

El dia 23 d’agost, cap a les 9 de la nit, arribà a Pallerols un grup de 12 nois de Brussel·les (Bèlgica). Venien de Madrid d’estar amb el Papa Benet XVI, a la JMJ. Anaven acompanyats per Marco Signore i Bruno Debois.

El primer que feren fou visitar el “forn” i l’església, i cap a les 21,30 pujaren a veure la Cabana de Sant Rafel, de manera que feren aquest camí ja ben fosc. Dormiren fent bivac per la zona de Pallerols.

L’endemà tingueren missa a Pallerols i a les 10,15 del matí eren a Peramola per visitar el Paller i fer la travessa des de Peramola a Les Masies de Nargó, superant la muntanya d’Aubenç.

A les 11 del matí sortiren en cotxe cap a Torrent i d’allí a peu cap a la Ribalera i Aubenç. El grup estava dirigit per el Marco, mentre que el Bruno anava a esperar-los a Les Masies de Nargó, on van arribar cap a les 11 de la nit, molt cansats ja que van estar caminant unes 12 hores sota un sol molt fort i amb poca aigua.

Diverses causes van fer que arribessin tan tard al pont del Codó: en primer lloc la forta pujada de la canal de la Jaça que va fer que paressin a descansar una bona estona, després van emprar 1,5 hores buscant la Font del Prat, que no trobaren, -a les 7 de la tarda encara estaven a la casa d’Aubenç-. Finalment a la baixada d’Aubenç no trobaren les marques blaves i grogues, continuant per la pista en lloc del corriol pel mig del bosc, cosa que fa esmerçar dues hores més de camí.

En arribar al riu de Valldarques, sota el pont del Codó, van dormir allà mateix dins el bosc fent bivac.

De bon matí es banyaren al riu i després d’esmorzar continuaren camí cap a Brussel·les.

Tot i les adversitats que van patir, els nois van quedar molt contents per la duresa de la caminada i amb moltes ganes de tornar de nou per fer algun altre tram del camí.

Per part nostra, ens hem proposat posar un rètol indicant la Font del Prat i remarcar millor el camí de baixada, en especial els punts on el camí canvia de direcció.