Vine a Pallerols per celebrar els teus aniversaris

És cert que en els meus 54 anys mai dues celebracions onomàstiques van ser iguals però aquesta última ha estat particularment especial. Sens dubte, poder-ho celebrar en el entorn de Pallerols de Rialb ha estat determinant, però el que m’ha fet particularment feliç és haver-ho pogut gaudir amb la meva família al complet. Les meves dues filles grans mai havien estat a Pallerols, cosa imperdonable, però l’ocasió s’ho mereixia i allà ens vam presentar el dissabte 28 de gener, just a l’hora de l’Àngelus.

Mossèn Pere Pascual va tenir la generositat d’acompanyar-nos en aquest fred i boirós matí de gener. Gràcies a això vam assistir a la missa de la Mare de Déu que ell va celebrar a l’església de Pallerols i poguérem pregar pel nou prelat de l’Opus Dei, Mons. Fernando Ocáriz.

Va ser molt grat trobar-nos allà amb uns bons amics de Barcelona que van ajudar a donar més calor a la senzilla cerimònia. L’homilia de Mossèn Pere, preciosa, ens va fer reviure els esdeveniments viscuts per sant Josepmaria a la tardor de 1937.

Finalitzada la missa, en Jordi ens va impregnar amb la seva saviesa de tot el relacionat amb sant Josepmaria i Pallerols, a través d’una inoblidable visita guiada per totes les dependències de la restaurada rectoria seguint els passos en el mateix ordre que va fer sant Josepmaria després de la seva arribada al lloc.

Particularment entranyable va ser la visita a l’anomenat “forn” on sant Josepmaria va passar aquella dolorosa nit del 21 al 22 de novembre abans de trobar la Rosa estofada al terra de l’església, que l’omplí de pau i alegria.

Si bé no vam poder visitar la Cabana de Sant Rafel no vam voler abandonar la zona sense visitar el paller de Peramola on la nit del 19 al 20 de novembre van pernoctar sant Josepmaria i els seus acompanyants.

Vull donar les gràcies als meus bons amics que amb la seva presència i el seu afecte van fer que la família ens sentíssim espectadors privilegiats d’aquest escenari històric.