Una caminada per a les famílies

El passat 9 d’octubre vam iniciar les Caminades del curs 2010-2011, des del Pont de Peramola a Pallerols. Un dia que amenaçava pluja però que va transcórrer plàcidament, alternant sol i alguns núvols.

A les 10 del matí, d’acord amb el previst, ens trobàrem a Oliana unes 70 persones. La nota més característica d’aquesta Caminada va ser la gran quantitat de nens i nenes que hi van assistir. En comptabilitzem més de 25, acompanyats pels seus pares que venien fonamentalment de l’escola Canigó, de Barcelona, coordinats per Ricardo Gómez, responsable del “Club excursionista familiar Canigó”.

Es van formar dos grups:

– Uns, que van fer la totalitat del trajecte a peu (unes 5 hores), dirigits per Jordi Pérez, Octavio Rico, Josep Vilaseca, José Juan Crespo i Gloria Gratacós amb els seus fills Tomi i Javi, als qui seguien Pere, Xavier, Félix , Àngels,. . . fins a 15 persones. Com és habitual, Daniel Macià es va entretenir al llarg de tot el trajecte en classificar els ocells que trobava pel camí. Pròximament ens farà arribar la corresponent crònica.

– D’altra banda, hi havia el grup més nombrós que va fer pràcticament tot el recorregut en cotxe, dirigits per Lluís Jaureguízar. Eren unes 50 persones, comptant els nens.

– Jordi Piferrer anava en un cotxe tot terreny recollint als endarrerits o que mostraven signes d’esgotament. Amb ell anaven Belén i Nacho Jaureguízar amb Inés i Joan Gratacós, que van gaudir de valent donant tombs dins del jeep a causa de l’accidentat del terreny.

En arribar a Pallerols, a les 5 de la tarda, Mn. Joaquim Monrós va celebrar una missa per als assistents.

Com a complement d’aquesta breu crònica, n’adjuntem una altra que ens envia Ricardo Gómez, del Club excursionista familiar Canigó.

Diari de l’excursionista: Primera etapa (1910.10.09)

Quedem tots a l’Ajuntament d’Oliana. Era un dissabte al matí i, encara que havien anunciat pluja, finalment va despertar clar i semblava que anàvem a tenir un bon dia d’excursió. Ens trobem a les 10 del matí un grup de 12 famílies de Canigó amb fills des batxillerat fins nadons, tot i que van guanyar per majoria les famílies de l’escola infantil de Canigó. Aquesta primera sortida va ser de marcat caràcter internacional ja que hi va haver participants de Polònia, Suïssa i fins de Namíbia.

Iniciem el trajecte en cotxe amb la primera destinació a l’ermita de Castell·llebre. Abans d’arribar ens vam adonar que per a pujar feia falta un 4 x 4 com el de Toni i vam anar aparcant en diverses zones per continuar el trajecte a peu. Després d’una curta ascensió arribem a l’ermita des d’on es veia una magnífica vista del pantà d’Oliana i del Segre. Allà els nens van tenir la primera oportunitat de triscar per la muntanya … Des d’allà prenem rumb a la Font del Cané, a Peramola. Els conductors dels cotxes baixem amb els nens més petits, però la majoria de les mares entre les quals estaven Itziar, Isabel, Pilar, Cinta, Lorela, Glòria i Sonsoles van decidir fer el trajecte a peu. Abans d’arribar a la Font del Cané passem per Can Boix on Luis ens va explicar les especialitats del lloc i del qual tots prenem nota.

A la font del Cané els nens van continuar corrent per tot el parc i alguns em van explicar que havien vist fins un escorpí … Josep i Gonzalo van anar d’excursió amb diversos infants per descobrir els voltants. Acabat de dinar anàrem a visitar el paller de Peramola on Sant Josepmaria va passar la primera nit del trajecte que va realitzar a través dels Pirineus. Mentre Júlia feia fotos, Jordi ens va explicar a tots la història. Posteriorment vam tornar cap als cotxes i en el recorregut David i jo vam poder agafar algunes de les poques figues que quedaven en una figuera que hi havia al camí.

Lluís, armat de paciència, va seguir fent de guia als cotxes que anàvem en direcció a Pallerols i al cap de poca estona arribàrem a l’església de Pallerols. Allà, els nens van continuar fent tasques de reconeixement per la muntanya pujant i baixant mentre que Maria Àngels i altres vigilaven que no s’estimbessin. Un dels moments més celebrats pels nens va ser quan van descobrir un ramat d’ovelles que va passar al costat nostre.

Mentre esperàvem, van anar arribant els que havien realitzat el trajecte caminant, dels quals va destacar Joan Carles totalment preparat per a l’ascensió en bici a Montserrat del dia següent. Abans de la Missa, Ricardo va explicar a Szczepan, Gonzalo, Bea, Karsten, Maria i Helga la història de l’església de Pallerols. Cap a les 17 h vam poder tenir missa a l’església gràcies a Mn. Joaquim Monrós, que el va portar Lluís en cotxe des de Barcelona, mentre que Maria, Bea i Sonsoles tenien cura de les petites del grup. En acabar vam fer una visita guiada per l’església i el “forn” on va passar la nit sant Josepmaria.

El dia va acabar feliçment amb una foto de grup que s’adjunta.

Ens veiem a la següent etapa.