Una caminada per camins de contrabandistes i fugitius

El dissabte 12 d’abril, cap a les 11:00 h, 22 persones ens trobàrem en el Golf d’Aravell per iniciar la caminada del mes d’abril.

Els expedicionaris fórem: Ramon, Pere i Eusebio de Girona; Francesc, Eloïsa, Sílvia i Josep d’Andorra; Octavio i Daniel d’Igualada; Yvonne de Solsona; dos Jordis, José Juan, Joaquim, Javier, Antoni, Ignasi i Teodoro de Barcelona; José Ramon de Badalona; i Maria, Ferran i Vicky de Canet de Mar.

Arribàrem al Pla de la Caubella passades les 12 del migdia. Allí ens trobàrem amb un gran ramat de bens de cal Roger, amb el seu pastor.

Poc després descansàrem uns minuts a les roques de la Caubella on l’expedició de sant Josepmaria descansà també tot el dia 1 de desembre. Aquí llegírem alguns testimonis històrics que estan recollits al llibre El pas dels Pirineus.

A les 2 del migdia arribàrem a la Collada de la Torre on dinàrem i a les 3 vam baixar cap al riu de Civís on arribàrem a les 5 de la tarda. En total caminàrem 5 hores: 3 de pujada per superar els 800 metres de desnivell des d’Aravell fins a la Collada de la Torre i 2 hores de baixada per desfer els 600 metres des de la Collada de la Torre fins al riu de Civís.

Magnífica caminada, en un dia esplèndid tot i que al final va ploure una mica per refrescà l’ambient.

Nota

Les trobades que farem durant el mes de maig són,

El diumenge, dia 18, farem un romiatge a la Mare de Déu del Roser de Pallerols i el dissabte, dia 31, pujarem el Barranc de la Cabra Morta per arribar al poble d’Argolell i celebrar la festa de Santa Maria de Feners amb els nostres amics d’Argolell.

Us hi esperem!