En un ambient familiar, un espectacular arròs a Aubenç

El passat 10 de desembre, 72 persones de diferents punts de Catalunya -i algunes famílies vingudes des de Madrid- vam fer la ruta des de la casa de la Ribalera i l’Espluga de les Vaques fins a les Masies de Nargó, passant pel Picalt Roig, la Canal de la Jaça, la Casa d’Aubenç i baixant per la cara nord d’Aubenç.

A la casa d’Aubenç, els amics d’Igualada -com ja és tradicional- ens van obsequiar amb un magnífic arròs i més coses.

Reconfortats pel suculent dinar, anàrem tots a cantar unes Nadales davant del Pessebre que col·locàrem l’any passat, obsequi del col·legi La Vall i obra de l’artista Imma Farrús, arquitecte.

El grup majoritari el van constituir les famílies Jaureguízar-Gratacós, que van venir de Madrid expressament per a aquest esdeveniment. Els van acompanyar els seus pares i germans de Barcelona amb les seves respectives famílies. No van faltar les famílies dels Comella, Manich, Montserrat, Egido, . . .acompanyats pels seus fills i amics, vinguts de Barcelona, ​​Lleida, Manresa, Sant Cugat, Igualada, . . .

A continuació, pots veure tres vídeos de la Caminada:

– la pujada a Aubenç per la cara Sud

– la baixada per la cara Nord

– el recorregut en Google earth

Sortírem d’Oliana a les 10.30 hores. A les 11.30 arribàrem a la casa de la Ribalera, a les 11.50 a l’Espluga de les Vaques, a les 14.00 havíem superat la Canal de la Jaça i a les 14.45 estàvem tots a la Casa d’Aubenç, disposats a assaborir l’arròs que amb tanta dedicació confeccionaren els amics d’Igualada.

Després de dinar, cantàrem nadales davant del pessebre i a les 15.45 hores baixàrem cap a les Masies de Nargó, per arribar abans de que es fes fosc.

La baixada la férem a través d’antics camins pels boscos de la cara nord d’Aubenç, fins arribar a les Masies de Nargó cap a les 18.00 h, ja de nit.

El recorregut total va ser d’uns 12 Km, amb un desnivell positiu de 550 metres i desnivell negatiu de 890 metres, caminant unes 6 hores.


Una Caminada molt agradable pel dia magnífic que vam tenir, l’arròs, la companyia, els records sobre les expedicions d’evasió a través d’aquestes terres a la recerca de la llibertat.

Tot va contribuir a que els assistents manifestessin obertament la seva satisfacció, amb la il·lusió d’apuntar-se a la Caminada de gener, que anirem des del riu de Sallent al riu de Cabó, fent parada a Fenollet per fer-hi un bon esmorzar.