Magnífiques vistes del Camí d’Andorra

El passat 14 d’abril férem la Caminada des del Golf d’Aravell fins al Riu de Civís. Si bé tots els recorreguts del Camí d’Andorra tenen el seu atractiu, aquest ofereix al caminant una gran varietat de vistes panoràmiques. Pujant cap a la Collada de la Torre hi ha unes vistes magnífiques sobre el Cadí i el Port del Comte, que estaven ben nevats. Cap al sud, es veu pràcticament tot l’itinerari del Camí d’Andorra: Aubenç, Ares, la vall del Segre, la vall del riu d’Aravell, . . . de manera que et fas una idea perfecta de la totalitat de la ruta des de Pallerols fins a Andorra.

A la Collada de la Torre vam dinar. La baixada per la cara nord, per dins el bosc de Cogoll, és magnífica, trepitjant una catifa de molsa per entremig de nombrosos pins. Vam tenir l’al·licient que en aquesta baixada va nevar una mica.

La part final, en acostar-se al riu de Civís, és de pendent molt pronunciada, amb la vista del Barranc de la Cabra Morta al davant, que pujarem el dia 2 de juny. És certament un dels recorreguts més variats i distrets del Camí d’Andorra.

Aquesta vegada no vam ser gaires assistents, 16 en total, se suposa que per la proximitat de la Setmana Santa -que la gent havia sortit molts dies i volien descansar a casa seva- i per l’anunci de mal temps, encara que la realitat fou que va ploure molt poc -només al final de la Caminada- i que la resta del dia va fer sol i núvols, amb una mica de fresca que anà molt bé per caminar.

Els assistents foren: De Lleida, el Paco amb la Noelia, l’Alfons i la Conxa, en Jordi i la Joana; de Manresa, vingueren en Jordi Canet i el seu net en Guim; d’Igualada, l’Octavio Rico; i de Barcelona, en Jordi Pérez, Jordi Piferrer, José Juan Crespo, i la Maria Teresa Puig amb tres amigues, una de les quals era colombiana, que estava meravellada de tot el que anava veient i sentint, ja que a més de la contemplació del magnífic paisatge podia escoltar els relats històrics de l’expedició de sant Josepmaria l’any 1937, que anàvem llegint en els punts més destacats.

Nota.-

Recordeu que el més de maig no hi ha caminada, sinó que el segon dissabte -el dia 12- el dedicarem a fer un romiatge a la Mare de Déu del Roser de Pallerols.

Podreu veure també l’estat de les obres de reconstrucció de la Rectoria i els que vulguin caminar es podran arribar a la Cabana de Sant Rafel, a mitja hora de camí des de l’església de Pallerols.