Aquest estiu molts grups han estat de visita a Pallerols

En aquesta notícia adjuntem un resum de dues visites a Pallerols: una al mes de maig i l’altre al mes d’agost. Moltes altres visites hi ha hagut durant aquest estiu. Aquestes dues en són una petita mostra.

1) El dissabte 15 de maig un grup de 15 professors i alumnes del Campus de l’Experiència de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) va visitar Pallerols. A les 12.00 h vàrem visitar l’església i la rectoria.

A continuació vàrem veure l’audiovisual del pas i els qui ho desitjaren varen resar el rosari davant la imatge de la Mare de Déu del Roser.

Dinàrem en el refugi de la rectoria del que portava cadascú i, després d’un breu descans, gairebé tots vam pujar caminant a la cabana de Sant Rafael.

La diada va ser altament satisfactòria per a tots, tant pel significat històric, religiós i paisatgístic de Pallerols, com per la calorosa acollida amb que vam ser atesos.

La jornada va acabar a les set de la tarda, amb un particular reconeixement a l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra per la qualitat del seu treball.

2) El dimecres 11 d’agost, cinc dones procedents de diverses ciutats (Burgos, Sevilla, Múrcia, Barcelona i Roma) van organitzar una visita a Pallerols per reviure una part de l’itinerari que sant Josepmaria Escrivà va realitzar amb alguns dels seus primers fills i altres persones quan a la tardor de 1937, a causa de la persecució religiosa d’aquells anys de guerra, van arribar a aquests llocs de la Baronia de Rialb, camí d’Andorra.

A continuació adjuntem un petit testimoni d’aquest grup de dones:

“El complex de Pallerols està molt ben restaurat i reproduït amb fidelitat segons els esbossos que es conserven. A l’Església es troba una reproducció de la que podria haver estat la imatge de la Mare de Déu del Roser. Hi ha un allotjament per poder passar la nit, una sala de conferències on es poden veure vídeos i mapes del lloc i dels diferents itineraris i maquetes molt il·lustratives i clares per entendre millor els fets i recorreguts.

Després de la visita guiada el grup va continuar cap a la Cabana de Sant Rafel. Es puja un petit turó entre arbres, i el panorama -sobretot en el camí de baixada- és espectacular.

Val la pena visitar el lloc i si és possible amb l’ajuda d’una persona que il·lustri amb detall el que va passar allà. Hi ha recursos àudio-visuals que es poden veure abans i llibres escrits per persones que han estudiat els fets històrics amb professionalitat.

No es paga un bitllet d’entrada, la contribució són donatius segons la voluntat dels visitants.

Us animem encaridament a viure aquesta bonica i profunda experiència”.