Amb un sol esplendorós, celebràrem el 75è aniversari de l’arribada de sant Josepmaria a Andorra

Els passats dies 1 i 2 de desembre hem celebrat joiosament el 75è aniversari de l’arribada de sant Josepmaria a Andorra amb els tres actes que citem a continuació:

Acte 1: Benedicció d’una escultura de sant Josepmaria a l’església de Sant Julià de Lòria

A les 12 en punt, com estava previst, l’Arquebisbe d’Urgell, Mons Joan Enric Vives i el Prelat de l’Opus Dei, Mons. Javier Echevarría, entraren a l’església de Sant Julià de Lòria per a la cerimònia de benedicció d’una escultura de sant Josepmaria, obra de l’artista Rebeca Muñoz.

Acte 2: VI Jornada de Camins de Llibertat a través dels Pirineus

A les 16.30 h s’inicià en el Centre de Congressos d’Andorra la Vella, la VI Jornada de Camins de Llibertat a través dels Pirineus, amb el títol Sant Josepmaria i Andorra, l’any 1937.

Feren els parlaments: Mons. Joan Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, la Hble. Sra. Rosa Ferrer, Cònsol Major d’Andorra la Vella, i el Sr. Joaquim Manich, President de l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra.

A continuació, es passà un vídeo amb testimonis orals sobre sant Josepmaria i el pas dels Pirineus, en el qual intervingueren: Mn. Lluís Pujol (antic rector d’Andorra la Vella), Mn. Joan Porta (antic rector de Pallerols de Rialb) i Juan Jiménez Vargas (un expedicionari de l’any 1937).

Finalment, Mons. Javier Echevarría parlà dels seus records sobre sant Josepmaria, el pas dels Pirineus i Andorra.

Acte 3: Caminada nocturna de l’1 al 2 de desembre

S’acabaren les celebracions d’aquest 75 aniversari de la arribada de sant Josepmaria a Andorra, amb una inoblidable caminada de nit seguint fidelment les petjades de sant Josepmaria durant la mateixa nit de l’1 al 2 de desembre.

Disset caminants sortiren de Cal Roger a les 11 de la nit del dissabte 1 de desembre i arribaren a Sant Julià de Lòria a les 8 del matí del diumenge 2 de desembre. En arribar, el Comú de Sant Julià de Lòria obsequià als caminants amb una bona xocolatada que els reanimà després de passar tant de fred durant tota la nit.

Notes

– En properes notícies ampliarem aquestes tres activitats. Mentrestant podeu obtenir àmplia informació clicant aquí.

– Ens agradaria que féssiu vosaltres mateixos el reportatge amb els vostres comentaris. No tingueu cap dubte en manifestar els vostres sentiments i experiències d’aquest dia inoblidable.