Vàrem celebrar la festa de sant Josepmaria a Andorra, els dies 25 i 27 de juny

El dissabte 25 de juny, l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra va celebrar el tradicional Aplec de sant Josepmaria, commemorant la festa del fundador de l’Opus Dei que se celebra cada 26 de juny.

La celebració d’aquest X Aplec començà a les 14:00 h amb un dinar popular a la borda i camps, propietat del senyor Àlvarez Marfany -amic de l’Associació- al costat mateix de l’Oratori de Canòlich, a la vora de la Borda del Gastó (Fontaneda).

Aquest any, a més de famílies d’Andorra amb els seus fills i altres persones procedents de Lleida, Barcelona, Girona i altres indrets de Catalunya, hi participaren els Cònsols de Sant Julià de Lòria, Hbles. Josep Majoral i Mireia Codina, amb altres personalitats institucionals d’Andorra.

En acabar el dinar es llegiren uns relats escrits pels expedicionaris de l’any 1937 i que estan recollits en el llibre “Camino de Liberación“. Es llegiren els fets que succeïren la nit de l’1 al 2 de desembre quan sant Josepmaria passà precisament per aquest mateix lloc. Una manera de reviure els moments en què l’expedició d’evasió, en la qual anava sant Josepmaria, caminava —a les primeres llums del dia— en direcció a Sant Julià de Lòria on va arribar cap a les 9 del matí del dia 2 de desembre.

A les 18:00 h es va projectar un vídeo a l’auditori Rocafort, del Centre de Cultura i de Congressos Lauredià, de Sant Julià de Lòria, per recordar una trobada que sant Josepmaria tingué al Poliesportiu Brafa, de Barcelona, on a base de preguntes i respostes transmetia la doctrina de l’Església amb anècdotes i consells pràctics.

Finalment, a les 19:30 h se celebrà l’Eucaristia a l’església parroquial. La missa coincidí amb la celebració de la missa nova del nou sacerdot del bisbat d’Urgell, Mn. Jerrick Banzuela Rodríguez, ordenat el dia 24 a la catedral d’Urgell juntament amb un altre sacerdot, Alejandro Vargas Moncada. Amb Mn. Jerrick concelebraren Mn. Pepe Chisvert, rector de la parròquia, Mn. Xavier Pont, sacerdot de la Prelatura de l’Opus Dei que acudí des de Lleida per unir-se a tots els actes de l’Aplec, i Mn. Anto Pallikunnen, prevere procedent de l’Índia que atén l’església del Fener, d’Andorra la Vella. En el presbiteri, hi eren també presents alguns seminaristes, companys de Mn. Jerrick. En total assistiren a la missa unes 150 persones.

Com a comiat, es veneraren les relíquies de sant Josepmaria mentre els assistents donaven l’enhorabona al nou sacerdot, Mn. Jerrick, amb evidents mostres d’afecte.