Treballs de Voluntaris a la Vall de Cabó

El dissabte 11 de març, 13 persones feren treballs de manteniment del Camí d’Andorra en el recorregut que va des del Coll de Santa Fe al Riu de Cabó.

Per al manteniment d’aquest itinerari l’hem dividit en tres trams:

Tram 1, marcat amb color blau cel en el mapa que adjuntem. Aquest tram va des de Coll Marí al Coll de Santa Fe i després baixa fins al Pla de Cal Llauna, on es troba amb la variant que ve des del Coll Marí. Aquesta variant està senyalitzada sobre el terreny amb rodones grogues, mentre que el camí principal està senyalitzat amb els colors blau i groc.

Tram 2, marcat amb color morat en el mapa que adjuntem. És la variant que va des de Coll Marí i empalma amb el camí principal que baixa fins a la carretera de Cabó.

Tram 3, marcat amb color verd en el mapa que adjuntem. Va des de la carretera de Cabó, a l’alçada de la casa de l’Oliva, fins el Riu de Cabó.

Per fer aquests treballs es formaren 5 equips.

Equip 1, format per: Jordi Pérez, Octavi Quintana i Daniel Macià que, equipats amb una desbrossadora i pintura blava i groga, feren els treballs del Tram 1, el més complicat de tot el recorregut d’avui.

Equip 2, format per: Javier Comella, Teo González i Joan Ribalta, que feu el manteniment del Tram 2, equipats amb tisores de podar i pintura blava i groga. Feren també unes escales amb troncs i pedres que milloraren molt l’inici del camí, on hi havia una forta pendent.

Equip 3, format per: Paco Penella, Josep Maria Vila i William Díaz, que feu el manteniment del Tram 3, equipats amb una desbrossadora i pintura blava i groga.

Equip 4, format per: Ramon Camats i Jordi Piferrer que, amb dos cotxes TT, feren treballs de transport i suport dels 3 equips anteriors.

Equip 5, format per: Octavio Rico i Enrique Tormo, que feren la intendència. Octavio Rico portà la coordinació d’aquest dia de treball.

A les 10 en punt ens trobàrem a la Plaça de les homilies d’Organyà. Els equips 1, 2 i 4 pujaren en 2 cotxes TT al Coll Marí, i des d’allí començaren cadascú el seu tram de treball. Mentrestant, l’equip 3 anà per la carretera de Cabó fins al bosc de l’Oliva per baixar cap al Riu de Cabó.

Per altra part, l’equip 5 anà a Organyà a comprar quelcom per poder dinar tots junts a la Font Bordonera, on prepararen un bon aperitiu i botifarres a la brasa, amanit tot plegat amb uns bons vins; de postres mandarines i per acabar el cafè amb coca d’Organyà.

Com sempre, un dia molt ben aprofitat i amb ganes de repetir el proper 15 d’abril on farem la pujada al poble d’Ares i baixada fins a Noves de Segre.

Si voleu passar un dia en plena natura i descansar a dojo, us recomanem vivament que us apunteu pel dia 15 d’abril!