Disfruta de la natura en els boscos de Pallerols

El vespre del divendres 21 d’octubre un grup de noies de 1er. d’ESO -del Club Isard, d’Igualada- vam arribar a Pallerols amb la idea de passar la nit al refugi i tenir així tot el dissabte per fer alguna ruta de les que sant Josepmaria i els seus acompanyants van realitzar l’any 1937.

Ens esperava el Jordi, que ens ensenyà les diferents dependències de la nova rectoria i ens explicà l’exposició que hi ha en una sala del segon pis. Ens va ajudar molt a situar-nos en les circumstàncies en les quals sant Josepmaria va passar amb molta preocupació la nit al “forn” i l’alegria que va tenir al trobar, com un present de la Mare de Déu, una rosa al terra de l’església i que va tornar la pau a la seva ànima. Ens feia il·lusió estar al lloc on havia passat la nit un sant.

Després d’acomiadar-nos vam anar al refugi de la rectoria a passar la nit, on vam estar fent jocs i una agradable tertúlia a la vora de la xemeneia.

L’endemà, ens vam despertar amb pluja però tot i això no volíem perdre l’oportunitat d’estar pels boscos de Rialb i fer alguna de les rutes tan ben preparades del Camí de Pallerols. Així doncs ens vam enfundar els nostres impermeables i vam anar a conèixer la Cabana de Sant Rafael. Només arribar va deixar de ploure i ens vam fer fotos per ensenyar a les nostres famílies. També vam llegir un resum de l’estada de sant Josepmaria en aquell lloc.

Al migdia vam dinar al refugi, i mentre recollíem tot per deixar-ho ben net va sortir el sol!

Aprofitant aquest canvi de temps, vam marxar amb la furgoneta fins a la casa de Torrent i des d’aquí a peu cap a la Casa del Corb, on vam llegir les explicacions del pas de sant Josepmaria per allà.

Ens acomiadàrem del Camí de Pallerols amb la pena de no haver pogut fer més tros, però amb ganes de tornar en un altra ocasió amb millor temps.

Volem agrair a l’Associació d’Amics de Pallerols i els seus voluntaris que ho tinguin tot tan bé.

Hi tornarem!