Una experiència inoblidable que portaran als seus països d’origen

El dissabte 12 de juny, un grup de 9 persones molt heterogeni (Zoya, de Síria; Camila i Carolina, d’Argentina; l’Angie, resident a Boston; la Maria i l’Ana Maria, de Mèxic; i la Judit, Carol i Laura, les úniques catalanes) vam arribar a Pallerols, amb la idea de fer les primeres etapes del Camí del Pas dels Pirineus de sant Josepmaria. Vam tenir la gran sort de comptar amb en Ramon Camats que ens esperava a Ponts i vam fer el mateix recorregut que el grup de Sant Josepmaria, recordant el viatge en bus que van fer des de Barcelona i parant al pont de Peramola i anant al paller de Peramola, tot considerant aquelles circumstàncies i moments tant especials en la vida del fundador de l’Opus Dei.

Al Refugi de Pallerols vam poder veure el magnífic documental preparat pels Amics de Pallerols a on ens vam acabar de situar, just abans d’anar cap a la Cabana de Sant Rafael i més tard emprendre camí amb el cotxe cap a Sant Julià de Lòria a on vam visitar l’oratori de Canòlich i l’església del poble, on hi ha l’escultura de sant Josepmaria, i vam poder assistir a la Missa dominical. La nit la vam passar al refugi, totalment equipat i molt bonic, i algunes vam poder tenir la ocasió de dormir al famós “forn” on Sant Josepmaria i els seus acompanyants van passar la nit del 21 al 22 de Novembre de 1937.

Al matí següent vam anar a visitar la Casa del Corb i vam agafar el camí per arribar al barranc de la Ribalera, on després de 3,5 h vam poder fer un dinar molt suculent, amb càmping gas i tot, per poder restaurar les forces. Durant tot el camí el sol era molt potent i en la última pujada, quan se’ns feia molt empinat, ens ajudava molt considerar les penoses condicions en les que el grup expedicionari de sant Josepmaria es trobava. El camí de tornada el vam fer pel mateix itinerari, i sincerament el que ens movia era pensar en les begudes que ens esperaven al bar de Peramola! Tot això amb molta alegria i bon humor, per suposat!

Amb aquest relat voldríem agrair de tot cor tot el suport i esforços que els Amics del Camí de Pallerols a Andorra van tenir amb nosaltres i tot el que fan per a mantenir accessible i en tant bones condicions tots els racons d’aquest itinerari tant significatiu. Moltes gràcies en concret a en Ramón i en Jordi! Esperem poder tornar com a voluntàries i col·laborar en les tasques de senyalització d’algun tram!