Voluntaris en el Camí d’Andorra

Així com el mes de juny es va caracteritzar per les Caminades integrals, el mes de juliol s’ha distingit pels Camps de treball. Podeu veure una més àmplia informació a les notícies de la web.

S’han fet tres camps de treball:

– Un a Fenollet, del 30 de juny al 7 de juliol

– Un altre a Pallerols, del 1 al 15 de juliol

– Un segon a Pallerols, del 15 al 30 de juliol

Amb els Camps de treball, volem assolir un doble objectiu:

– Tenir tot el Camí d’Andorra ben endreçat i senyalitzat per a tots aquells que el vulguin recórrer.

– Cooperar en la formació dels joves, a través del treball i del voluntarietat. Fomentem així un conjunt de virtuts i valors tan necessaris per a la convivència en la societat actual: la generositat, l’esforç, el treball ben fet i en equip, la puntualitat, la sinceritat, . . . i com a conseqüència la satisfacció de fer quelcom per als altres i l’alegria ben manifesta que impera sempre en aquests camps de treball.

En els quatre anys que portem fent treballs amb voluntaris, hem organitzat més de 20 camps de treball, de diferents durades, i hi han participat més de 250 persones.

Els treballs que hem fet són: Recuperar camins antics i tradicionals, netejar-los i senyalitzar-los; recuperar ermites i edificacions antigues; recuperar fonts que estaven perdudes, recuperar tradicions seculars, . . . Som conscients que estem fent un servei públic, per això alguns ajuntaments ens han donat un suport decidit. Esperem també que altres administracions públiques col·laborin més activament en la recuperació del patrimoni i de les tradicions del país.

Des d’aquí volem donar les gràcies a tots els Voluntaris que han col·laborat amb esforç i entusiasme en la recuperació del Camí d’Andorra i dels edificis que ens trobem al seu pas.