El divendres 8 d’octubre, a la una del migdia, sant Josepmaria sortí de Madrid -en cotxe- cap a València, on arribà a les 8 del vespre. Anava acompanyat de José María Albareda, Manuel Sainz dels Terreros i Tomàs Alvira. A València els esperaven Juan Jiménez Vargas, Pedro Casciaro i Francisco Botella.

El dissabte 9, a les 11 de la nit, cinc dels expedicionaris sortiren en tren de València cap a Barcelona, on arribaren el diumenge dia 10 cap a les 12 del matí. Els altres tres (Pedro Casciaro, Francisco Botella i Miguel Fisac) se’ls unirien dies després.

A Barcelona van estar quaranta dies esperant l’ordre de sortida dels organitzadors de l’expedició.

Finalment, el dia 19 de novembre -a la una del migdia- van sortir amb autobús fins a Oliana i Peramola, on arribaren cap a les 10 de la nit.

El proper dissabte dia 12 d’octubre tindrem ocasió de repassar la història d’aquests dies, en la caminada que farem des d’Oliana fins a Pallerols.

Prepara aquesta caminada llegint :

– Les pàgines 158-184, del llibre “El fundador de l’Opus Dei “, volum II , d’Andrés Vázquez de Prada. Editorial Rialp.

– Les pàgines 17 a 60 del llibre “El pas dels Pirineus“, de Jordi Piferrer. Pagès editors.

Reviu amb nosaltres aquests intensos dies de l’estada de sant Josepmaria a Catalunya. Vine a Pallerols el proper dissabte 12 d’octubre, amb la teva família i amics!