Sacerdots de l’arxiprestat de l’Urgell Mitjà

El dia 6 de maig, un grup de sacerdots de l’arxiprestat de l’Urgell Mitjà (bisbat d’Urgell) feren una visita a Pallerols.

Els sacerdots foren: Mn. Llorenç Utgés, arxiprest (Agramunt), Mn. Joan Pau Esteban (Agramunt), Mn. Josep Maria Santesmases (Agramunt), Mn. Antoni Ballester (rector d’Artesa de Segre), Mn. Carles Albert Ospina (rector de Sanaüja), Mn. Jaume Mayoral (rector de Ponts), Mn. Bonifaci Fortuny (Ponts), Mn. Josep Sauter (Ponts).

A les onze del matí arribaren a Pallerols i foren rebuts per Jordi Piferrer i Florentí Ysern, de l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, que els acompanyaren en la visita guiada que feren a l’església i a la rectoria.

Les fotogafies van ser fetes per Florentí Ysern, i per això no surt a cap foto.

Jordi Piferrer, autor del llibre “El pas dels Pirineus“, de l’editorial Pagès de Lleida, explicà l’aventura d’evasió de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer a la tardor de 1937 i el seu pas per Pallerols, llegint els textos històrics que recull el llibre.

Visitaren l’església i la rectoria, i repassaren els esdeveniments d’aquell 22 de novembre de 1937, quan sant Josepmaria amb forts dubtes sobre quina era la voluntat de Déu, rebé l’ajut de la Mare de Déu -quan trobà al terra de l’església una rosa de fusta daurada- que per a ell fou un senyal que el confirmà en la seva decisió de continuar cap a Andorra.

Cap a les 13.30 celebraren tots plegats la trobada amb un dinar a la Fonda la Masia de Peramola.

Una jornada de descans i retrobament per als clergues de l’arxiprestat de l’Urgell Mitjà. Una jornada amb ganes de repetir-la ben aviat amb més sacerdots del bisbat d’Urgell.