Un romiatge universal

El dissabte 16 de maig vam fer una romeria virtual a Pallerols a través de l’aplicació Zoom que també es va transmetre en directe per YouTube.

Comencem a les 5 de la tarda i van assistir directament per Zoom unes 120 persones i altres tantes per YouTube.

El format de la romeria va ser el següent:

1.- Ramon Camats va transmetre en directe el romiatge des de Pallerols situant-se davant de la imatge de la Mare de Déu del Roser.

El rosari es va oferir per tots els difunts Amics de Pallerols i especialment pels que han mort en aquests últims mesos: el Xavier Gual de Lleida, el Joan Gallostra de Barcelona, el Miquel Casals constructor de la rectoria de Pallerols, i altres amics i col·laboradors de l’Associació.

També es va oferir per tots els que actualment estan malalts, i per suplicar a la Mare de Déu que abreugi aquesta pandèmia i puguem anar tots, ben aviat, a Pallerols per celebrar una missa d’acció de gràcies.

2.- Sis famílies diferents van dirigir les 5 parts del rosari i les lletanies:

– El primer misteri el va resar en català la família Manich-Gallemí, des de Sant Cugat de Vallès (Barcelona).

– El segon, el van resar en anglès uns amics de Pallerols que estan a Irlanda.

– El tercer, va ser resat en euskera per unes noies universitàries del Col·legi Major Goimendi, de Pamplona.

– El quart, el van resar en portuguès des de la Parròquia de Sant Josep a la ciutat de Viseu (Portugal); el va dirigir el seu rector Mn. Geraldo Morujäo.

– El cinquè va ser resat en castellà per la família Casanovas-Gratacós, de Barcelona.

– I finalment, la família Jaureguízar-Gratacós resà en castellà des de Madrid les lletanies i l’oració del Papa Francesc per demanar a la Mare de Déu la fi de la pandèmia.

Podeu veure un resum de 6 minuts en l’apartat Vídeo d’aquesta notícia, i el romiatge sencer (27 minuts) en el següent vídeo:

https://youtu.be/xXU1q9bK-mY