El romiatge a la Mare de Déu del Roser de Pallerols, una tradició que fomentem

El dissabte 12 de maig tingué lloc el romiatge a la Mare de Déu del Roser de Pallerols.

Hi assistiren famílies de la Baronia de Rialb: de ca l’Empordanès (la Marina i els seus fills), de cal Guardiola (la vídua d’en Domingo Inglavaga i altres parents seus), famílies de Cal Solé i altre gent de la zona. També hi assistí gent de Lleida, d’Igualada, de Barcelona i d’altres llocs de Catalunya, així com persones d’alguns països de Sud-Amèrica.

Volem remarcar l’assistència d’un grup de 30 persones que vingueren en autocar des de l’oratori de Santa Maria del Col·legi Major Bonaigua, de Barcelona.

A les 11:45 es feu una visita guiada per l’església i voltants explicant els fets del novembre de 1937.

A les 12:15 començà el rés del rosari, portant en processó la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols. En acabar, cantàrem els goigs del Roser de Pallerols.

A les 12:45 -després del rés del rosari- Mn. Ignasi Sala, rector de l’oratori de Bonaigua, celebrà la missa.

Acabats els actes litúrgics, algunes famílies es quedaren a dinar per les rodalies de Pallerols i encara hi hagué alguns valents que pujaren a visitar la Cabana de Sant Rafel, a mitja hora de camí des de Pallerols, en direcció nord.

Una jornada molt entranyable que permeté experimentar de nou els favors que la Mare de Déu de Pallerols concedeix a tots aquells que amb devoció hi acudeixen.