Aprofitant que el proper dissabte 12 d’abril fem la Caminada des de Cal Pallarès fins a Cal Roger, passant per dins el Riu d’Aravell, voldria dir algunes coses sobre aquest riu.

El Riu d’Aravell s’alimenta per l’aportació de les aigües d’una part de la cara sud de la Serra de Burbre, i concretament la que baixa pels barrancs que queden formats per les prominències de la Roca del Carret, el Roc del Fener de l’Ala, el Roc de la Guardia i el Tossal del Roure. D’oest a est, són: el Torrent del Mas d’en Roqueta, el Barranc dels Molins, el Torrent de Cortal Nou, el Torrent de la Coma del Bosc, el Torrent de la Guàrdia, el Barranc del Tossal del Roure; i més al sud: el Torrent del Pujol i el Riu de Bellestar, juntament amb altres barrancs i torrents més petits. Tots plegats aporten les seves aigües i formen el Riu d’Aravell.

Més avall del Golf d’Aravell el riu passa encaixonat per entre dues muntanyes i és en aquest lloc on es fa més difícil de creuar. Molt poc abans d’arribar a la Borda del Riu, rep per la dreta el Riu de Castellbò i pocs quilòmetres més avall desaigüen al Riu Segre.

Durant la marxa nocturna del 30 de novembre al 1 de desembre de 1937, els expedicionaris ho passaren bastant malament ja que travessaren aquests rius moltes vegades mullant-se els peus contínuament, fins que al final ja no es preocupaven més i caminaven pràcticament per dins el riu. Foren unes tres hores molt molestes amb les naturals caigudes dins l’aigua que tenia lògicament una temperatura bastant freda.

Sortosament per nosaltres, el dissabte passat uns pares del Club de nois Valldaura, d’Igualada, van acabar de col·locar quatre ponts en els trams més complicats, de manera que per la Caminada del proper dissabte no ens caldrà portar botes d’aigua, ni mullar-nos els peus. A la notícia corresponent al dia 6 d’abril podeu veure algunes seqüències fotogràfiques de la col·locació dels quatre ponts. En dies anteriors els havien muntat, de manera que hi han treballat més de 12 dies al llarg de 4 mesos.

Hem d’agrair a aquests pares de família l’esforç i la dedicació de temps. Nosaltres en podrem gaudir a les properes Caminades. El dissabte vinent, dia 12, ho celebrarem com es mereix.