Va promoure la devoció de Pallerols pels països de l’Est d’Europa

El 15 de maig al matí, Ricard Estarriol Seseras va morir als 84 anys a casa seva, a Viena, confortat amb els Sants Sagraments.

Va néixer a Girona el 27 de febrer de 1937 i es va incorporar a l’Opus Dei en la seva joventut.

Després d’haver estudiat Periodisme i Dret es va traslladar a Àustria al 1958 (als 21 anys) a petició de sant Josepmaria Escrivà, per donar suport al començament de la tasca apostòlica de l’Opus Dei en aquell país.

Durant llargs decennis ha estat intrèpid i incansable corresponsal de “La Vanguardia” a l’Europa oriental i els Balcans.

El prestigi i reconeixement adquirits amb les seves investigacions i anàlisis sobrepassa amb escreix l’entorn dels seus col·legues i lectors.

En els seus incomptables viatges als països de l’antic bloc soviètic va aprofitar totes les oportunitats que se li oferien per preparar també allí el començament de l’apostolat de l’Opus Dei. Amb el seu comportament natural, simpàtic i obert, i la seva proverbial tenacitat, era un bon amic d’innombrables persones.

L’enterrament ha tingut lloc el 27 d’maig a les 11:00 h, al cementiri

Nußdorf (Nußberggasse 48, Wien XIX).

La Missa de rèquiem se celebrà el mateix dia 27 a les 18.30 h. a l’església de Sant Pere (Petersplatz, Wien I).

Va ser un entusiasta propagador de la devoció a Pallerols en els països de l’Est d’Europa. Mostra del seu amor a Pallerols va ser la seva participació a les Jornades de Camins de Llibertat de l’any 2009 que es van celebrar a Lleida, amb el títol “El preu de la llibertat a Europa: 1936-1990”, en què es féu una reflexió i un homenatge a les víctimes de les repressions que van tenir lloc a Europa des de l’any 1936, amb l’inici de la guerra civil espanyola, fins a l’any 1990, amb la caiguda del mur de Berlín.

En aquestes jornades de l’any 2009, Estarriol va donar la conferència inaugural amb el títol: “La caiguda del Mur i els camins de llibertat a l’Est d’Europa”. Com a testimoni històric de primera mà va descriure magistralment la lluita per la llibertat de consciència dels pobles de l’Europa de l’Est. En la seva opinió, la recerca de la llibertat va estar estretament unida al retrobament de les arrels cristianes d’Europa. En aquest sentit va destacar el paper que van tenir en aquest procés el Concili Vaticà II i el missatge de llibertat difós per personalitats de l’Església, com sant Joan Pau II i el mateix sant Josepmaria Escrivà.

Podeu llegir un resum de la seva conferència a la notícia de la web de l’any 2009.