Una detallada informació del Camí d’Andorra

En començar l’any 2010, m’agradaria fer un breu resum del que entre tots hem fet al llarg del 2009. Totes aquestes activitats les trobareu ben detallades a les Notícies del web.

Voluntaris i Camps de Treball.- Durant els mesos de juliol i agost s’han fet tres Camps de Treball amb un total de 42 assistents. La tasca més important que s’ha fet enguany ha estat la recuperació de la Cabana de Sant Rafel. A més s’han repassat i remarcart alguns camins i s’han col·locat rètols de senyalització. A més dels voluntaris dels camps de treball, altres 18 persones -de Lleida, Girona i Barcelona- han dedicat el seu temps i esforç en la neteja de boscos, posar rètols i remarcar camins.

Caminades.- Cada segon dissabte de mes s’ha fet una Caminada pel Camí d’Andorra amb una assistència de 172 persones. A més, com cada any, s’han fet tres Caminades integrals amb gent de Lleida, Saragossa, Madrid, Barcelona i Irlanda amb un total de 43 assistents.

BTT.- Aquest any s’ha inaugurat una nova modalitat de recórrer el Camí d’Andorra. Es tracta de fer-ho amb Bicicleta Tot Terreny (BTT). S’han fet dos recorreguts: un a l’etapa final d’entrada a Andorra, amb 4 participants, i la 1a Trobada BTT Pallerols, amb 22 participants.

Actes religiosos.- Hem organitzat o assistit a tres actes religiosos: el 26 d’abril l’Aplec de Sant Marc a Pallerols, amb l’assistència d’unes 150 persones; el 13 de juny, a l’ermita de Santa Maria de Feners,d’Argolell, celebràrem aquesta tradicional festa amb l’assistència de 25 persones; i el 22 de novembre, la Festa de la Trobada de la Rosa a l’església de Pallerols, amb una assistència de més de 300 persones.

Hem fet un Romiatge al Santuari de la Verge de Torreciutat, portant una còpia de la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols, amb una participació d’unes 250 persones.

Actes culturals.- En l’aspecte cultural, remarcar la 3a Jornada de Camins de Llibertat a través dels Pirineus, que es va fer a Lleida el 20 de novembre amb l’assistència d’unes 60 persones, de manera que es va consolidant aquesta proposta que fem a favor de la llibertat. Han vingut conferenciants de talla internacional: Ricard Estarriol, Daniel Arasa, Jordi Albertí, Josep Calvet i Claude Benet.

En aquesta mateixa línia, al llarg de l’any 2009, hem mantingut trobades i sessions de treball amb historiadors i intel·lectuals humanistes per aprofundir en el tema dels “Camins de Llibertat”.

També hem participat, amb una Ponència, en el VI Col·loqui d’Estudis Transpirinencs, que es va fer a Núria a l’octubre de 2009.

Visites a la zona de Pallerols.- Durant l’estiu moltes persones d’arreu d’Espanya han visitat alguna part del Camí. Han vingut grups organitzats des de València, Andalusia, Aragó i Navarra, totalitzant més de 150 persones. De molts llocs de Catalunya hi han vingut més de 200 persones i d’altres parts del món: d’Itàlia, Austràlia, Hongria, Austria, Irlanda, Anglaterra, . . . més de 30 persones.

La gent que ha passat per Pallerols i rodalies, durant l’any 2009, es pot cifrar en més de 1.200 persones.

El web.- Els subscriptors del butlletí del web ha augmentat de 508 persones a 1.172. Us animem a què al final de l’any 2010 arribem a 3.000 subscriptors, per això us agrairem que ens faciliteu els mails dels vostres amics i els hi farem arribar les darreres novetats directament per correu electrònic. També els podeu inscriure vosaltres mateixos entrant al butlletí informatiu del web.

Els vídeos que periòdicament editem tenen un èxit creixent. Aquest any 2009 hem editat 18 vídeos que han estat visitats per 3.768 persones. Son un mitjà magnífic per a conèixer a fons el Camí d’Andorra i les activitats que portem a cap. Es pot tenir accés a tots ells a través de l’apartat Vídeos de la web.

Aquest any hem introduit tres noves seccions: Jornades i Estudis, Fauna i Flora, Art i Tradicions, que permeten oferir una oferta cultural més àmplia.

Rectoria de Pallerols.- El gran repte que tenim per aquest any 2010 -i fins l’any 2012- és la Reconstrucció de la Rectoria de Pallerols. Per assolir aquest objectiu necessitem el vostre ajut.