Horitzó 2012: 75 aniversari de la Trobada de la Rosa

Per l’any 2012, que serà el 75 aniversari de la Troballa de la Rosa, voldríem tenir acabada la Rectoria de Pallerols, tal com era l’any 1937.

A la planta baixa, ens trobàvem la cort, on el mossèn hi guardava el ruc que tenia per anar a visitar les famílies de les més de vint cases que hi havia disperses pel terme de Pallerols. Tot seguit, a ma dreta hi havia unes escales que pujaven al primer pis. Aquí hi havia el menjador, la cuina, un lavabo i dos dormitoris. El menjador feia de distribuidor cap a l’anomenat “forn”, que de fet era un rebost on hi guardava queviures diversos, i també es comunicava amb l’església per unes escales que baixaven a la sagristia.

Al primer pis hi havia més dormitoris, així com també a la planta baixa. A través de les fotografies que adjuntem -que són composicions arquitectòniques a partir d’uns plànols que tenim de la Rectoria- es poden veure totes aquestes depèndencies, que amb l’ajut de tots podrem tornar a reconstruir.

Aquesta notícia dóna peu a un nou apartat del web que es diu: “Reconstrucció de la Rectoria de Pallerols”.

A través d’ell anirem informant dels pasos que donem per assolir aquesta reconstrucció, amb la fita posada a l’any 2012.