Caminades i Camps de Treball al maig

El mes de maig hi ha hagut bastant d’activitat a la zona de Pallerols.

El dia 1, un grup de set persones de Terrassa hi anaren per saludar la Mare de Déu de Pallerols i resar el rosari. Després visitaren els llocs més emblemàtics de la zona: el rebost de la rectoria i la Cabana de Sant Rafel.

El mateix dia 1, Esteve Jaulent vingué de Brasil per visitar també la zona. Mentre estàvem allà amb aquests grups, vingueren tres famílies diferents d’alguns pobles veïns. Tots amb la intenció de saludar la Mare de Déu de Pallerols.

Uns nois de Madrid a Pallerols

Del 2 al 4 de maig van estar per la zona de Pallerols i l’Aubenç dinou nois d’un club de batxillers (Club Amura) de Madrid.

Van fer el següent pla:

Arribaren a Pallerols el divendres dia 2 per la tarda i després de visitar l’església i el rebost de la rectoria anaren a la Cabana de Sant Rafel, nomenada per la gent de la zona: la Barraca dels capellans. Cap al tard estaven de tornada a l’escola de Pallerols on soparen i dormiren. Alguns ho feren al rebost de la rectoria, al mateix lloc on sant Josepmaria Escrivà passà la nit del 21 al 22 de novembre de 1937.

El dissabte dia 3, de bon matí, continuaren cap a la Casa del Corb i la Ribalera, on el mossèn que anava amb ells celebrà una missa al mateix lloc on sant Josepmaria, el 28 de novembre de 1937, celebrà l’última missa en el seu camí cap a Andorra.

Després de la missa pujaren la Canal de la Jaça i dinaren al pla que hi ha sobre la canal. Poc després continuaren el camí per dins el bosc fent la llarga baixada de la cara nord de l’Aubenç, fins arribar a les Masies de Nargó. En arribar al riu de Valldarques es donaren un bon bany per recuperar-se de la llarga caminada.

L’endemà, diumenge 4, tingueren missa a l’església de Pallerols, esmorzaren i se’n tornaren cap Madrid, amb un bell record de les experiències viscudes durant aquests dies.

Voluntaris del Braval a Pallerols

Ben aviat del dissabte 3 de maig, arribaren a Pallerols 5 nois del Braval, una iniciativa d’integració i formació d’immigrants, per col·laborar en les tasques de recuperació de la zona. Aquests nois foren: Luis i Franc Burbail, Mario Muñoz, Jeferson Quiroz i Yassin. Els acompanyaven Ruben Mestre i Miquel Àngel Codolar.

Uns anaren a remarcar el camí de la baixada de l’Aubenç i altres a netejar la Font de Pallerols.

Foren uns dies molt profitosos, ja que s’assoliren els objectius: La baixada per la cara nord de l’Aubenç és ara més segura i la Font de Pallerols ja dóna aigua, després de més de quaranta anys d’estar abandonada. Amb uns dies més de treball aquesta font pot quedar totalment recuperada. També aprofitaren per netejar l’escola.