Un llibre indispensable per conèixer a fons l’expedició de sant Josepmaria

El passat mes de febrer s’ha editat el llibre Entre la noche y la esperanza, de Jordi Piferrer. Editorial Milenio (Lleida). És l’edició en castellà del llibre El pas dels Pirineus (editat per Pagès editors al 2012), en el que es narra el pas de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer a través dels Pirineus, a la tardor de 1937.

El llibre té 331 pàgines i 140 fotografies i plànols. Consta de dues parts:

En la primera part -de 213 pàgines- l’autor posa a l’abast del lector els escrits històrics -molts d’ells inèdits- de l’expedició en la que hi anava sant Josepmaria Escrivà, coordinant-los entre ells i afegint-hi els comentaris, esquemes, fotos i plànols necessaris per ajudar a situar-los en el seu lloc i el seu moment.

El protagonisme el tenen aquests textos i s’ha optat per no afegir-hi res que els pugui fer ombra. Per ajudar a entendre el relat s’hi han afegit algunes anotacions, sobretot de tipus geogràfic.

Alguns aclariments més complexes -a vegades importants- però que farien el relat principal menys lineal, s’han recollit en l’apartat Aclariments, al final de la primera part del llibre.

L’estudi en profunditat dels documents històrics -vuit en total- més les converses que al llarg de cinc anys ha mantingut Jordi Piferrer amb el guia de l’expedició Josep Cirera i amb molta altra gent del territori, ha permès fer un estudi molt acurat del que fou l’expedició de sant Josepmaria.

La segona part analitza 15 expedicions més -onze d’elles inèdites- de manera que el llibre presenta en el seu conjunt una informació detallada per fer-se càrrec del que foren aquelles expedicions d’evasió a través dels Pirineus durant la Guerra Civil espanyola, la repressió posterior i la produïda per l’ocupació nazi del sud de França, en la Segona Guerra Mundial.

A l’inici del llibre hi ha una dedicatoria de Mons. Javier Echevarría, prelat de l’Opus Dei, i el pròleg és de Mons. Joan-Enric Vives, arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra.

Un llibre indispensable per conèixer a fons l’expedició de sant Josepmaria Escrivà i el context en que es desenvolupaven aquestes expedicions d’evasió

Nota

El preu del llibre és de 24 €, més les despeses d’enviament. Podeu fer les comandes a través d’aquesta web, indicant l’adreça de recepció del llibre. Tot seguit, ens posarem en contacte amb vosaltres.