Un dia esplèndit per a celebrar la festa de sant Josepmaria

El dissabte 29 de juny celebràrem el II Aplec de sant Josepmaria a la Borda dels Ginebrers, als prats del Gastó de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria.

Organitzà el II Aplec, l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, conjuntament amb el Comú de Sant Julià de Lòria i el Bisbat d’Urgell.

Amb aquest Aplec commemoràrem la festa de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, que fou el 26 de juny, tot recordant el seu pas per aquests camins de Fontaneda el 2 de desembre de 1937.

Hi assistiren unes 120 persones vingudes d’arreu de Catalunya i Andorra. Hi foren presents les autoritats del Comú de Sant Julià de Lòria, presidides pel seu Cònsol Menor Sr. Manel Torrentallé. També hi assistí la Cònsol Major del Comú d’Andorra la Vella, Sra. Rosa Ferrer.

Els actes de l’Aplec foren els següents:

– A les 12:30, celebració de l’Eucaristia, concelebrada per Mn. Josep Maria Mauri, Vicari General del Bisbat d’Urgell, Mn. Antoni Pujals, Vicari de la Prelatura de l’Opus Dei a Catalunya, Mn. Josep Chisvert, rector de la parròquia de Sant Julià de Lòria, Mn. Pere Pascual, de Barcelona, Mn. Constantino Anchel, de Pamplona, Mn. Cristian Mendoza, de Mèxic i Mn. Notbert Estarriol, de Lleida.

– En finalitzar l’Eucaristia Mn. Josep Chisvert, lliurà la rosa de Rialb que el prelat de l’Opus Dei regalà al bisbat d’Urgell el passat 1 de desembre. Aquesta rosa, còpia exacta de l’original que es guarda a l’església prelatícia de l’Opus Dei a Roma, es conservarà a Pallerols fins el dia 2 de desembre que es retornarà a l’església de Sant Julià de Lòria en motiu de la celebració de l’entrada de sant Josepmaria el 2 de desembre de 1937.

– A continuació es feu una processó i es col·locà la primera pedra del tercer oratori de la Mare de Déu de Canòlich, situat a la cruïlla del camí del Mas d’Alins amb el de Canòlich, a la vora de la Borda del Gastó. La primera pedra fou regalada per l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra per mans del seu president, Sr. Joaquim Manich.

– Acabada la cerimònia de benedicció del proper oratori de Canòlich hi hagué el dinar, amb un arròs de muntanya per a tots els assistents.

– Finalment, alguns nens feren volar estels en els prats de la Borda dels Ginebrers.

Vint-i-cinc persones arribaren a peu a la Borda dels Ginebrers des del poble d’Argolell, revivint l’entrada a Andorra que féu sant Josepmaria la nit de l’1 al 2 de desembre de 1937.

Pots veure la informació de la tv andorrana.