Un entussiasta del Projecte de Pallerols

El dia 27 de juliol va morir d’accident de cotxe Josep Vilaseca i Solé, de la casa de Puigpinós de Peramola, que vivia a Solsona.

El funeral va ser el dia 29 de juliol a la catedral de Solsona. Mons. Xavier Novell i Gomà, bisbe de Solsona, concelebrà l’Eucaristia amb quatre sacerdots del bisbat. Hi assistiren més de 500 persones.

Des de ben aviat, quan començàrem la recuperació del Camí d’Andorra, en Josep va participar activament en les Caminades mensuals i fou dels primers socis. Es distingia per la seva generositat i estava sempre a punt per col·laborar en el que fes falta.

Tenia molta il·lusió en l’embelliment del Camí d’Andorra. Entre altres projectes que havia presentat recordo que a l’inici del camí (al Pont de Peramola) volia posar un cartell explicant el camí i la seva relació amb sant Josepmaria Escrivà, també proposà fer una recaptació per posar unes campanes a l’església de Pallerols. A final de l’any passat va regalar un pergamí fet a mà per ell -molt artístic- amb els goigs de la Mare de Déu del Roser de Pallerols, que hem deixat ben enquadernat a la sagristia de l’església.

Tenia més projectes interessants que ben segur els acabarem portant a terme. Estimava el camí i el seu missatge de respecte a la llibertat, de foment de la devoció a la Mare de Déu i a sant Josepmaria i de recuperació i promoció del territori.

Una representació de l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra assistírem al funeral a la catedral de Solsona i el dia 30 de juliol, últim dia del Camp de Treball que hem fet a Pallerols, oferírem la missa per la seva ànima.

Avisarem oportunament quan fem una altra missa a Pallerols.

Adjuntem algunes de les moltes fotos que tenim de les caminades a les que hi assistia regularment.

Adjuntem també el següent comentari que en Josep va escriure a la web de Pallerols:

El passat dia 12 de gener, un grup d’una dotzena de persones de totes les edats vam participar en una caminada de Juncàs a les Masies de Nargó. Va ser un recorregut caracteritzat, al meu parer, per la bona senyalització dels senders, el bon estat físic que requereix per als qui s’hi apunten per primer cop (és d’unes 5 hores de durada), i l’excel·lent coordinació per part dels organitzadors. També va ser interessant el contrast per al caminant de passar d’un paisatge més aviat tardorenc a un altre de completament emblanquinat per la neu. A més, es va escaure que vam poder gaudir d’unes bones temperatures. Tot plegat em va deixar un bon tast per tornar-hi. Aquest cop hi vaig anar sol, però la propera vegada hi portaré la meva dona. Una caminada el 100% recomanada a tots els amants de la natura.

El recordarem sempre com un bon Amic de Pallerols. La Mare de Déu del Roser i sant Josepmaria l’hauran ajudat a presentar-se davant del Pare Déu.