Va ser a Pallerols cinc vegades

Com ja sabeu, el Prelat de l’Opus Dei, Mons. Javier Echevarría, va morir el passat dilluns 12 de desembre, festa de la Mare de Déu de Guadalupe a qui tenia una gran devoció. A la web de l’Opus Dei hi podeu trobar més informació.

També en diverses ocasions donà mostres de la seva devoció a la Mare de Déu del Roser de Pallerols i ens va encoratjar sovint que difonguéssim arreu tot el que fa referència a Pallerols i al camí fins a Andorra.

En una ocasió ens va dir: “Que sigáis abriendo este camino de Pallerols y de los Pirineos para muchísima gente. Por este camino, por la generosidad con que nuestro Padre abrió este camino, hemos llegado todos a la Obra”.

Ell mateix va estar en cinc ocasions en algun punt del recorregut des de Pallerols fins a Andorra.

– La primera vegada fou el 4 de juliol de 2002. Va estar a Peramola, Pallerols i Fenollet.

– El 5 de setembre de 2007, en el 70è aniversari del pas de sant Josepmaria per aquestes terres camí d’Andorra, va estar per segona vegada a Pallerols i a més va visitar la Ribalera, el Corb, la Cabana de Sant Rafel i la Bassa.

– El 2 de setembre de 2010, tornà per tercera vegada a Pallerols, visitant també la Cabana de Sant Rafel, el poble d’Ares, el riu de Civís, el Barranc de la Cabra Morta i Argolell.

– L’1 de desembre de 2012, en el 75è aniversari del pas de sant Josepmaria, anà a Andorra per beneir una estàtua de sant Josepmaria a l’església de Sant Julià de Lòria. A la tarda del mateix dia participà en la VI Jornada de Camins de Llibertat a través dels Pirineus, i fou rebut per les autoritats eclesiàstiques i civils del Principat. Moltes vegades li hem sentit les paraules d’agraïment vers el Principat d’Andorra i la seva gent, per la càlida acollida que li van dispensar.

– Finalment el 3 de setembre de 2015, anà per quarta i última vegada a Pallerols per beneir la rectoria. A la tarda d’aquest mateix dia visità la Cabana de Sant Rafael.

Les fotos que adjuntem són una petita mostra d’aquests viatges.

Totes aquestes visites mostren el gran amor que tenia per Pallerols i tot el recorregut fins a Andorra.

Una notícia d’última hora: Ens han transmès que els dies en què ha estat ingressat li llegien com a lectura espiritual la narració que Andrés Vázquez de Prada fa sobre el Pas dels Pirineus. El dia que va morí, dilluns 12, va acabar la lectura amb l’arribada a Lourdes. Ens han assegurat que la lectura de l’episodi del pas dels Pirineus li agradava molt al prelat.